üniversite tarihine geçmek

Arkadaşımın başından geçen olay:

cuma günü yazdığım dilekçeyi pazartesi günü verirsem dekan yardımcısına göre yaşayacağım eylem. çok isterdim 4 ortalamayla bölümü bitirdim tarzında bir şeyler söylemek ama trajikomik bir olayla tarihe geçiyorum.
nedenini bilmediğim sebepler nedeniyle müthiş bir tembellik vardı 2 dönemdir üstümde. dersler de öyle böyle düşmedi, yine de alttan dersim kalmadı bugüne kadar. alttan ders kalmayınca son yıl bir programla fabrika da çalışıyorsunuz ve 15 akts sayılıyor bizim bölümde. her neyse ben bu programı riske atarak derslerimden birini büte bırakıp, diğer 2 kötü dersi ortalamayı düşünüyordum.
iş etüdü finaline girdim, berbat bir sınavdı 4 sorunun 3 ünü yanlış çözdüm ve 1 tane soruyu da açıkaçsı ne yaptığımı bilmiyordum, hocamız formüllere puan vermeyen biri olduğundan , içim rahat şekilde verdim sınav kağıdı 20 alsam geçiyordum öyle bir vizem vardı düşünün ama sınav kötüydü işte, final haftasından 1 hafta önce ödev teslim etme şansım vardı ama etmedim, çünkü dersten final de geçmek gibi amacım yoktu.
işimi sağlama aldım, 6 gün boyunca hocaya mail attım, ödev vermedim , "kağıdımda doğru cevap yok sakın beni geçirmeyin insafa gelip" dedim. çünkü 20 alsam geçiyordum ve kağıtda saçma da olsa bir şeyler vardı. hoca bana hiç cevap vermedi.
hocamız müthiş bir zeka ile , ödevi , finali ve harf notunu aynı gün açıkladı, harf notu girdikten sonra notlar değişmiyor. inanılır gibi değildi , ödevi teslim etmediğim halde ödevime 100 vermiş finalden de 16 alıp geçmiştim. hemde "dd" ile. zaten diğer derslerimde kötüydü. bütün derslerden geçiyorum ama hep düşük notlarla.
hocanın 6 gün boyunca bana olumsuz da olsa mesaj atmaması , ödev vermeme rağmen 100 vermesi canımı sıktı, üstelik sınav kağıdım mis gibi 0 lıktı. dekan yardımcısı doçent ile aramız çok iyidir, bana çok yardımcı olur, gerçi bütün öğrencilere yardımcı olur ama kendisini başka sebeplerden dolayı tanıyordum. durumu ona anlattım , hocanın bu tarz konularda çok şikayet aldığını söyledi. ben de hocayla konuşmak için 6 saat kapısında bekledim, hocaya durumu anlattım , anlamsız şekilde kızıp " sen finalde geçemediysen büt de hiç geçemezsin , banane kalmak istiyorsan ,ben öğrencilere cevap vermek zorunda değilim , o kadar kendine güveniyorsan yaz okuluna beklerim yada yükseltmeye al dersi" tarzında konuşup odasından gönderdi.
bana da yapmam gereken tek şey kaldı, bölüm başkanına dilekçe,
dilekçe de geçen bazı cümleleri aynen aktarıyorum ;
"05 beklediğim sınavdan 16 aldım , ödev vermememe rağmen 0 almam gerekirken 100 aldım, hocam 6 gün boyunca hiç bir mailime cevap vermedi, odasında sert tavır gösterdi, ödevde hakettiğim 0'ı almak ve kağıdımın yeniden incelenmesini , hocanın hakaretlerinden dolayı gerekli yaptırılmasını arz ederim"...
normal de 40 bekliyordum 16 aldım şeklinde olurmuş dilekçeler, hiç 0 bekliyordum 100 aldım şeklinde dilekçe ile karşılaşılmamış, dilekçeyi açıkçası bekletiyorum, pazartesi vermeyi düşünüyorum. dekan yardımcısı dilekçeni asmak lazık çok ilginç olacak diyor. hayırlısı bakalım.