bugün

yetkin muhendislik

konuyla alakalı bir yazı:

Odamızca uzun yıllardır sürdürülen çaba ve çalışmalar sonucu hazırlanan Yetkin inşaat Mühendisliği Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazetenin 10 Eylül 2006 tarih ve 26285 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yetkin Mühendislik sisteminin toplumumuzca benimsenmesi ve bunun sonucunda mühendislik çevrelerinde yerleşmesi, ülkemizdeki mühendislik düzeyinin yükseltilmesi, daha nitelikli, daha güvenli, daha sağlıklı, etik ilkelerine daha uygun mühendislik hizmetleri üretilmesi amaçlanan yönetmelik çerçevesinde 5’i onursal olmak üzere toplam 146 üyemiz Yetkin inşaat Mühendisi ünvanı almaya hak kazanmışlardır.

Yetkin inşaat Mühendisi ünvanı alan üyelerimize 15 Ekim 2007 günü Ankara’da yapılan bir törenle belge ve mühürleri verilmiştir.

Tüm bu süreç içinde, bazı üyelerimiz Yetkin inşaat Mühendisliği uygulamasını benimsememişler, benimsemedikleri bu konuyu da yargıya taşımışlardır.

Yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması yönünde açılan bir davada, Danıştay Sekizinci Dairesinin, Odamıza 06 Aralık 2007 günü tebliğ edilen 06 Kasım 2007 tarih ve Esas No : 2006/5861 sayılı kararıyla yönetmeliğin 1, 2, 4/d-e, 6/c, 7/c ve 8 nci maddelerinin yürütülmesi durdurulmuştur.

Söz konusu kararla, Yetkin inşaat Mühendisliği ile ilgili iş ve işlemler durdurulmuştur. Bu nedenle, 5 Ocak 2008 tarihinden itibaren Şubelerimizce Yetkin inşaat Mühendisliği ile ilgili başvurular alınmayacaktır.

ilgililere duyurulur.

http://www.yildizz.com/yo...orumlar&haber_id=2043
güncel Önemli Başlıklar