bugün

beşiktaş

Beni biraz tanıyanın sorduğu sorudur, "Sen Beşiktaş'lı mısın?"

ilk başta hiç anlamadım, yani nereden biliyorlar, neden böyle diyorlar?
Beşiktaş'ta zaman geçirdim küçükken, semti severim. istanbul'un Beşiktaş'ını severim saçma bi şekilde. Çarşı'yı şimdiki gibi bilmezdim lisedeyken filan, alakam yok futbolla o zamanlar, sadece (neden bilmem) Fenerbahçe'ye, Fenerbahçelilere gıcığım(hala). Üniversitede ve üniversite zamanı çalıştığım geçici işlerde böyle yüzeysel tanışmalar oldu, genellikle orta sınıf insanlardı. Tanışmanın ilk günü illa ki sorulur bu soru, o zamanlar bir hayli takmıştım. Nerden biliyorlar ulan benim Beşiktaş semtini sevdiğimi.
Sonra sonra, Çarşı hakkında duydukça, okudukça, beni Beşiktaş'a çeken duyguyla onu birleştirdim içimde. Bir de buna benzer, Ankara sevgim var. Ne gittim, ne orası hakkında bişey bilirdim.. Karanlık havaları severim, yağmurlu, soğuk bi günde "Ankara böyle bir yer heralde," dedim. Sanıyorum, hatırlamadığım ama duyduğum şeylerin birleşmesi böyle hisler yaratıyor. Hatırlasam anlamlandıracağım. Ama sadece Beşiktaş ve Ankara sevgisi var.
Sonra Behzat ile tanıştım, Çarşı ile tanıştım.. Leyla Mecnun'u düşünen adam(lar) Beşiktaş'lı. Ahmet mümtaz taylan, nejat işler..Neblim, hepsi aklıma gelmiyor şimdi ama o an'ları hatırlıyorum: işini, yaptığını, duruşunu, tavrını beğendiğim bi adam oluyor. Bu adam kimmiş neymiş, hım, okuyorum.. bi yerde Beşiktaş geçiyor. Yahu sevdiğim adamların, güzel adammış dediğim adamların cümlelerinden birinde Beşiktaş geçiyor. Bu nasıl bir ortaklık?

Futbol ile hala alakam yok. Ama hem beni dışardan tanıyan insanların dediğine, hem de benim içimin yönlendirdiği insanlara göre, galiba ben kalben Beşiktaş'lıyım.
© copyright 2005 - 2026