bugün

josef vissaryonoviç çugaşvili stalin

gürcistan'ın gori şehrinde doğmuş yahudi bir ailenin çocuğudur.avrupa'da nasıl amerikan rüyası varsa bir zamanlar asya'da da öyle bir rusya rüyası vardı.bu yüzden ailesi tarafından sırf bir şeyler öğrensin de rusya'ya kapağı atsın diye papaz okuluna yollanmış,okulda arkadaş etkisiyle marksizmle tanışmış okulu boşlamış ve ideolojisi bu yıllarda şekillenmiştir.daha sonra bi şekilde kgb'ye girdi,sonrası malum.

kendisini lider yapan şey mantıklı kararlar alabilmesi değil düşmanlarının aldığı kağıt üzerinde mantıklı görünen kararlara karşı mantıksız da olsa işe yarayan özgün hamleler yapabilmesidir.

şöyle ki almanların o muhteşem 6. ordusu stalingrad'da ezildikten sonra polonya'ya hava indirme harekatı yapan ruslar,paraşütle atlayan askerlerin yere inemeden almanlar tarafından havada ördek gibi vurulduğunu stalin'e rapor ettiler.

stalin bir sonraki hava harekatı için askerlerin paraşütsüz atlamaları emrini verdi.

sonuçta rus askerlerin %50'si kurtulmuştu.

--spoiler--
hitler ne kadar faşistse stalin de o kadar faşisttir.faşizm bir tahammülsüzlük rejimidir.faşizm dine,dile,ırka tahammül edememektir.auschwitzde yakılan altı milyon yahudi nasıl büyük bir insanlık ayıbıysa,sibiryada minskte ölüme gönderilen 13 milyon müslüman da o derece büyük bir insanlık ayıbıdır.
--spoiler--