bugün

2001 krizi

ecevit'in suçlandığı krizdir ne vahimdir ki ecevit'in bu olaylarda gram suçu yoktur. bir düşünün elimizde amerika'ya bir çok noktada karşı gelmiş bir lider var. her ne kadar o resimlerde mahcup gözükmesini alay konusu edenler varsa da. dünyada iktidarlar 3 yönden düşürülür

1. yol iç savaş (suriye)

2. ekonomik kriz

3. dışarıdan müdahale (ırak)

amerika 2 yolu kullandı. imf mahkum kaldı belirli hesaplamalar ile türkiye ki bu ecevit zamanından önce de var olan birşeydi ki ecevit abd buyruğuna girmedikçe kemeri iyice sıktılar ve dayanamadı ülke bu duruma hükümet düştü.

bir de işin diğer yanı var. ortaya bir parti çıkıyor. devlet'ten maddi bir destek alınmamış. önceki partinin birebir tekrar kurulmuş halide değil. fazilet kapanmış saadet kurulmuş peşinden erbakanın partisi duruyor yani, hala da durmakta.

ama ne hikmetse bu parti yeni kurulmuş partiyken içlerinde milyarderler falan yokken her televizyonda yer bulup geniş kitlelere erişebiliyorlar pek rahat ki denildiği gibi 2001 krizini görmüş bir ülkede 2 kişi bu kadar güçlü durabildi biri cem uzan ki türkiyenin en zenginlerindendi kanalı vardı(star tv) 2. ise ak parti . ( kaynak nereden geldi acaba ?)

amerika'nın ısrarla ırak'a girmek istediği dönemde ecevit saddam'ın tarafını tutuyordu. düştüğünün ertesi yılı amerika ırak'a girdi. ertesi yılda amerika türkiye'den siyasi müttefik olarak bahsetti. incirliği açacak kadar ileriye gidemediler milliyetçi kesim yüzünden. ama oyun iyi oynandı elinin tersiyle itilmiş izlenimi iyi verildi.

imf nin dillere destan borcu bakın bir anda bitti. bir anda, imf türkiye'yi zorlamak için bir kozdu yabancı devletlerin elinde. bu kozu pekala da koruyabilirlerdi ama bu kozdan vazgeçildi. siyasi iktidarı güçlü tutan millete her istediğini dini bir vecibeymiş gibi gösteren kukla bir lider tabiki de kukla olmayan işini zorlama ile yapan liderden daha fazla iş görecekti.

sonuç olarak : ecevit düştüyse kendi suçundan değil haram'a el uzatmayan, satın alınamayan bir lideri düşürdü ki benim gözümde bu ülkeye atatürk'ten sonra gelen en iyi 2. liderdir, yerine kendi adamını devşirdi.

bunu da öyle güzel yaptı ki yıllardır söz geçiremediği adamı şaklaban, yerine koyduğu kuklayı ise kurtarıcı olarak gösterdi.