bugün

işe yarar android uygulamaları

okumayı, araştırmayı seven yazarlar için bir iki naçizane tavsiyem olacak.

öncelikle hepimizin bildiği ve canı gönülden sevdiği pocket tabii ki. bu harikulade yaratıktan hala haberdar olmayan varsa kısaca anlatayım efenim.

https://play.google.com/s...readitlater.pro&hl=tr

internette gördüğünüz bir yazıyı, makaleyi veya herhangi bir web sayfasını kaydetmenizi sağlıyor. yanlış anlamayın, screenshot almak gibi değil bu. komple web sayfasını kaydediyor, içindeki resimlerle birlikte falan. istediğiniz sayfaya gelip seçeneklerden paylaş > pocket diyorsunuz ve kaydediyor.

--- aslında burada iki paragraf boyunca pocket sayfayı web view olarak kaydetmezse ne yapabiliriz falan onu yazmıştım ama konu çok sapmış. o nedenle ilgili durumu pocket'ın kendi başlığına yazıyorum, isterseniz bakabilirsiniz; http://www.uludagsozluk.com/e/29261701/

-*-

writer = bugün bulduğum hayallerimin beyaz atlı uygulaması.*
https://play.google.com/s...ils?id=com.jamesmc.writer

neden evernote, colornote, word gibi alanında aşmış uygulamalar değil de writer?

çünkü writer sadece yazı yazma ve saklama uygulaması. diğer uygulamalarda ses, görüntü, video gibi bilimum dosyayı oluşturup saklayabilir, üzerinde oynamalar yapabilirsiniz. ancak bu kadar fonksiyon elbette uygulama boyutunu arttırıp hızını azaltır. eğer benimki gibi külüstür bir telefonunuz varsa doğal olarak en küçük boyutlu ve kasmayan uygulamayı istersiniz. işte bu uygulama da writer!

-*-

mx player = en iyi video playerlardan birisidir kendisi. eğer uygulamaları kurcalamak gibi bir huyunuz varsa bu uygulamanın çok güzel yanlarını keşfedebilirsiniz. altyazı ekleme, video yakınlaştırma & pan, kod çözücü gibi bir sürü özelliği var. video ilerletme, geri alma, ses yükseltme ve kısma, parlaklığı ayarlama gibi özellikleri ekranı çimdikleyerek* yapabiliyorsunuz.

yalnız yanınızda şarj aleti yokken çok haşır neşir olmayın zira kendisi güzel batarya yiyor. yarasın yiğidime.*
https://play.google.com/s...com.mxtech.videoplayer.ad

-*-

gündem = açıkçası bu uygulamayı yalnızca tek bir özelliği için kullanıyordum. o da yeni bir haber geldiği yahut gündemde bir şeyler olduğu zaman size bildirim göndermesi. yoksa içerik bakımından çok kaliteli olduğunu söyleyemem. ben kendisini bir nevi haber alarmı olarak kullanıyordum. gündemi takip eden biri değilseniz, haberleri ha şimdi ha bir kaç saat sonra öğrenmişim diyorsanız ihtiyacınız yok.

https://play.google.com/s...s?id=com.kloudpeak.gundem

-*-

morse transmitter = bu uygulamayı aktif olarak bir ben bir de üreticisi kullanıyordur herhalde asdfghjkl. adı üstünde mors alfabesinden çeviri yapmaya yarayan basit ve minik boyutlu bir uygulamacık. siz istediğinizi yazıyorsunuz, o da size isteğinize göre sesle ya da ışıkla yazıyı mors alfabesine çeviriyor. bu kadar. psikopat değilseniz buna da ihtiyacınız yok bence.*
güncel Önemli Başlıklar