bugün

fikret orman

savunanı da eleştireni de cahilce konuşan beşiktaş jimnastik kulübü başkanı.

bu adam bir çok konuda taraftarı hayal kırıklığına uğratmıştır. sportif başarısızlık, namusumuz denilen fulya davasının reddinin istenmesi, tüpçüden hesap sormak bir yana hükümet yalakalığı için federasyon başkanlığına destek verilmesi, vodafone arena açılışının sürekli gecikmesi, hukuk skandalı çarşı davasına sessiz kalınması gibi konularda savunulacak tarafı yoktur ve göreve gelirken verdiği şeffaflık sözünü tutmayıp bu konular hakkında taraftarı bilgisiz bırakmıştır. savunanları ya bunlardan haberdar değildir ya da hükümet baskısı ve federasyondaki kirli ilişkileri buna bahane olarak gösterebilir ancak 15 milyon taraftarı olan bir kulübün başkanı için böyle bir bahane yeterli değildir.

bu adam yukardaki gibi sebeplerle haklı olarak eleştirilebilecekken mali konular üzerinden yüklenmek ise pek mantıklı değildir. mayıs ayındaki mali kongrede açıklanan net borç 870 milyon türk lirasıdır. tüpçünün bugüne bıraktığı borç ise bıraktığı andaki 580 milyon ve bu borcun 180 milyon liralık kur farkı ve faizden kaynaklanan paranın toplamı olan 780 milyon türk lirasıdır. stada kasadan yaklışık 240 milyon lira harcanmıştır (vodafone antlaşmasındaki para 15 senede ödeneceğinden henüz kasaya yüklü miktarda giriş olmamıştır) ve sermaye arttırımından yaklaşık 150 milyon türk lirası elde edilmiştir. bu rakamlar denetleme kurulu tarafından incelenip onaylanmıştır ve görüldüğü üzere tutarlıdır. bu tabloya bakıldığında fikret orman yönetiminin totalde yaptığı borç 90 milyon türk lirasıdır ve bu borcun sebebi stad inşaatına harcanan paradır. borçlanarak yapılan bu yatırımın gelirleri gelecekte fulya gelirleri (tüpçünün bıraktığı ipotek kalkınca) ile birlikte borçlarımızın azalmasını ve renklilerle mali açıdan rekabet etmemizi sağlayacaktır. bunları araştırmayıp 'borcu iki katına çıkardı' veya 'koltuğu serdal adalıya bıraksın' gibi laflar açıkça cahilliktir.

sonuç olarak belli konularda başarısız, belli konularda başarılıdır. başarılı olduğu konular yüzünden başarısızlıkları örtülemez ancak başarılı olduğu konularda da hakkı yenmemelidir. ne olursa olsun şu an beşiktaş başkanıdır ve beşiktaş başkanını özel hayat üzerinden eleştirmek kimsenin haddi değildir.
güncel Önemli Başlıklar