anime tavsiyeleri

sözlük yazarlarının başka sözlük yazarları faydalanıp kullanabilmesi ve kafalardaki hangi animeyi izlesem sorusuna deva olabilmesi için oluşturduğu veri tabanıdır.
1-full metal alchemist brotherhood(normalide güzeldir ama brotherhood bir başka):bir animeden bekleyeceğiniz herşeyi karşılayacak bir seri dram, aksiyon, trajedi, kardeşlik... yer yer güldüren yer yer hüzünlendiren konusu ve işlenişiyle taşaklı. ara karakterleri ince eleyip sıkı dokuyan kısacası efsane bir anime. kısaca konusu:alternatif evrende simyacı iki kardeşin maceraları.

2-death note:eğer anime kültüründe yeniyseniz bundan başlamanızı tavsiye ederim.
kısaca konusu:üstüne adını yazığın kişiyi öldüren bir defter zeki bir japon ergeninin eline düşerse ne olur?

3-kiseijuu: sei no kakuritsu:(evet kopyaladım adını boyle isim mi olur mk.)
kısaca konusu:uzaylı parazitler insanları coşturuyor.

4-hellsing ultimate:ekşın ekşın ekşın. sadece 10 bölüm olan bu animede ekşın dışında bir bok olmasada bu ekşını gayet güzel veriyor. hatta en iyisi diyebilirim.
kısaca konusu:vampir vampiri siker mi?

5-sword art online:eğer bir ara mmorpg oyunlarına sarmışsanız mutlaka izlemelisiniz.
kısaca konusu:kafana tkatığın bir simüle cihazı seni gerçek bir oyun evrenine bağlıyor (tıpkı matrix gibi) gerisi spoiler olur izleyin görün mk.

6-gantz:seinen türünün doruklarına ulaşan bu seri ise eski anime teknikleri (hoşuna gidebilirde gitmeyebilirde benim hoşuma gitmişti) ve kendine has yapısıyla buraya yazılmayı hakediyor. şiddet ve cinsellik (yer yer hentai boyutlarına ulaşıyor ailecek izleme hatasına düşmeyin) ve kopan kafa bacak kolları, acımasız kurgusuyla seinencilerin(yetişkin anime) dikkatini fazlasıyla hakediyor.

kısaca konusu:kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak boşanır sırtlara vadilere sağanak sağanak.

7-ouji to warawanai neko (en sapık anime karakteri rolünü kurono'dan alan yokudero selamlar.)

8-another:aboo 12 bölümlük nefis bir bulmacalı anime. teoriler teoriler...

not:güncellenecektir.

edit:

9-shingeki no kyojin:yeni anime teknikleri ve gerek insanı içine çeken sır döngüsü gerek bitmek tükenmek bilmeyen aksiyonu ve gerekte yan karakterleriyle nefis bir animedir. ilk sezonu yayınlanmış olup . sezonu 2016 da gelicek ve aldığım spoilerlar doğrultusunda söyleyebilirim ki ortalık karışcak düzen bozulcak yetiş ya eren yetiş ya jeagar.

edit2:
10-noragami:çarıklı tanrının maceraları.

edit 3:
11-mushishi=super naturalı alın uçağa koyun çaponyaya götürün. içine biraz zeka baharatı biraz rendelenmiş japon kültürü ve bolca sanat sosu dökün. konusu biraz aşmanizm kökenli gibi geldi bana gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. (ilk çıkan ve diğer serilerini hepsi güzel)

12-rick and morthy-paralel evren tabancasını icat etmesine mütakip tanrısal bir güç elde eden rickin saykoluk dolu maceraları.

13-avatar the last air bender/avatar legend of korra: önce klasik avatardan başlıyıcam kurgusal olarak gerçekten çok mükemmel bir anime olmuş. özellikle olay örgüsü. sürekli bir yolculuk durumu. her gittikleri yerde yaşadıkları maceranın biricikliği. karakter gelişimleri falan çok çok iyi. sadece eski animelerdede bulunan bazı sahnelerin milyonlarca yıl uzun tutulmasından biraz nasibini almış ama yinede çok harika bir anime.

14-yu-gi-oh:madem çocukluğumuzada indik bunuda yazmamak olmaz. gerçekten efsane animedir. ha 14 yaşının üstündekiler izleyebilir mi? ben denedim olmadı sahneler gereksiz uzun ve içerik gerçekten çocuklar için hazırlanmış. bokunuda çıkartmamak lazım. *

15-one piece:yukarda avatar için yaptığım övgülerin aynısı bunun içinde geçerli. hemde fazlasıyla. insana özgürlük hissini dibine kadar yaşatan karakter çeşitliliğiyle herkese hitap eden bir animedir kendileri.
kısaca konusu:iradesi çok yüksek luffy isimli bir gencin dünyanın en büyük hazinesi one piece bulmak için yaşadığı maceraları anlatıyor. denize, deniz kültürüne aşık biriyseniz. ruhunuz özgürlük diye çarpıyorsa. ayıla bayıla izleyeceğiniz bir animedir kendileri.

16-shigatsu wa kimi no uso: animenin baş karakterinin ilk bölümlerde, bin çık trıvmılı bir çıcıklık giçirdim çık trıvmılıyım bin. triplerini kaldırabilirseniz çok güzel bir animenin kapılarını aralarsınız. hemde en müziklisinden.

17-sword art online 2:ilkinin yarısı kadar bile güzel değil izlemeyin.

18-btoom:yukardakinin yerine gönül rahatlığıyla bunu izleyebilirsiniz. konuları birbirine yakın bence. ve yukardakinden çok daha derinlikli ve heyecanlı.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. arada birileri beğendikçe ve aklıma geldikçe editlemeye devam ederim.