bugün

heroes of might and magic 3

efendim ben de benim favorim olan fortress kalesini tanıtmaya çalışayım yeni başlayanlar için.. artistlik gibi olmasın ama oynaması bayağı zor bir kaledir, inceliklerini bilmek gerekir. özellikle mage guildların level 3'e kadar olması oyunun başlarında sorun yaşatır. tek tek birimlerini tanıtmaya girersek;
1) gnoll, bayağı kofti bir birinci seviye yaratığıdır. upgade'i gnoll marauderdır, pek bir numaraları yoktur.
2) lizardman, kalenin tek okçu birimidir defansı fena değildir, upgrade'i lizard warrior'dur.
3) fly, bu sineğimsi şeyin upgrade versiyonu olan serpent fly, çoğunluka savaşta ilk hareket hakkına sahiptir. bu özellikle rakipteyken çok can sıkıcı olabilir çünkü siz bir şey yapmaya fırsat bulamadan bunlar hemen uçup, özellikle de sayıları fazlaysa, vurdukları birimi mundar edebilirler. siz kontrol ederken ise başabaş bir savaş olacaksa özellikle, fazla heyecan yapmadan ya sıralarını pas geçme, ya da defence ile geçmek en iyisidir. çünkü hemen karşı tarafa gönderirseniz belki zarar verir ama 3 turn sonra bütün sineklerinizi de harcarlar. zaten bir uçtan bir uca uçuyor kolayca bırakın zamanı gelince kullanırsınız. kritik rolü olan bir birim, ırk için.
4) basilisk, upgrade'i greater basilisk, bu dev kertenkelelerin attack/defence oranı hiç fena değildir, ayrıca vurdumu da taş yapar, 4 turn bekletir vurduğu üniteyi.
5) gorgon, upgrade'i mighty gorgon, işte bu ırkı seçmenin başlıca nedeni.. oyundaki en iyi 5. seviye yaratığı.. bu boğacıkları öldürmek çok zordur, inanılmaz iyi bir defence ve hp oranları vardır. ayrıca zaten iyi olan attacklarıyla vurduktan sonra, vuran her 10 mighty gorgon için, darbeyi yiyen üniteden 1 tane gider, bu da rakibinizin canına okur. ordunuzda 3 rakamlı sayılara ulaştımıydı sataşabilirsiniz sağa sola rahatlıkla..
6) wyvern, upgrade'i wyvern monarch, nispeten kötü bir 6. seviye yaratığı. ancak onu da önemli kılan speedi. yani tıpkı serpent fly gibi bir uçtan bir uça yetişebiliyor. yine serpent fly gibi ona da savaşın başlarında sıra geliyor ve nacizane önerimle, yine serpent fly gibi onları da ufacık bir savaşta duman etmek istemiyorsanız vuruş haklarını sonraya saklayın..
7) hydra, upgrade'i chaos hydra, belki oyunun en iyi son seviye yaratığı değil ama en yararlılarından biri ve bence en karizması.. şimdi açıp bakmaya üşendim oyuna ama yanılmıyorsam 300 hp ile, oyundaki en fazla hp'ye sahip yaratık idi. (özel dragonları ayrı tutuyorum tabii ki.) öldürmek bayağı zaman alıyordu yani.. ayrıca 4 başlı bir arkadaşımız olması neticesinde etrafındaki herkesi, düşman olmaları suretiyle, mahvediyordu bir vuruşunda.. illa ki atak bir oyun sergilemek istiyorsanız, bunlarla mighty gorgonları korkmadan salmak lazım savaşın başlarında rakibe, akabinde de wyvern monarchlarla serpent flylar ile de öldürücü darbeyi vurmak gerkiyor. ancak benim önerim fortress kalesi ile savaşırken bekle gör politikası izleyip, üniteleri ya çok az yürütmek yada bir turn defence yapmak.. rakip sizin ayağınıza gelince zaten perişan olacak.