bugün

akp nin azınlık hükümeti

seçim sonuçları ve devlet bahçeli'nin son açıklamalarından sonra en akla yatkın formül gibi duruyor.

dışarıdan hdp destekli chp-mhp koalisyonu kurulsa dahi cumbaba destekli akp muhalefeti ile icraat nezdinde bir şey yapması zor. her kanun tasarısına şerh konulacak, cb'ye giden her tasarı iade edilecek, ordan da geçerse anayasa mahkemesine gidecek. her teşebbüs bu şekilde sündürülecek ve bürokrasinin derin dehlizlerinde boğulmaya itilecek.

dahası kapıda olan ekonomik kriz, sürdürülen dış politikalar sebebi ile her an patlayabilecek işid, suriye, iran, rusya vs krizleri, emniyet ve yargının içinin boşaltılması ile meydana gelebilecek olası güvenlik zaafiyetleri, karışıklıklar, kargaşalar....özetle son 4-5 senedir itina imal edilen bildiğin bomba, olduğu gibi bu koalisyonun kucağında kalacak. muhteşem politikalar ve inanılmaz bir uyum ile bu bombayı patlatmayacak olsalar dahi, bu bombayı birileri(!) patlatacak. ve enkaz olduğu gibi bu koalisyona fatura edilecek, ilk genel seçimlerde akp parsayı yine ve yeniden götürecek.

salt akp düşmanlığı olarak ifade etmiyorum, mutlak adalete de hizmet edecek bir hükümet olacaktır. yukarıda bahsettiğim oluşumların olumlu/olumsuz etkisini 13 yıldır iktidarda olan yetkili ve sorumlu olarak akp kazanmak ya da katlanmak zorundadır. bahsettiğim krizler çıkmaz, her şey gül gülistanlık olursa akp bir sonraki seçimlerde yine güçlenir.

bu formülün, akp'nin tek başına iktidarda olmasından farkı artık kafalarına göre hareket edemeyecek olmalarıdır. artık yolsuzlukların üstü örtülemeyecek, hukuksuzlukların önüne geçilecek ve her ne yapıyorlarsa belirli bir denetim mekanizmasından geçerek yapacak olmalarıdır. bu zamana kadar yaptıkları her şey düzgünse sorun yok. ama sıkıntı varsa bu sıkıntıyı da bir zahmet onlar çekecektir.