bugün
- insanın bu hayattaki amacı16
- kimseyi memnun edememek8
- heyt bea vs herhangi bir yazar3
- a milli takıma 15 milyon euro prim verilmesi9
- flörtlerin ilişkiye dönmeme sebebi9
- 16 haziran 2026 diş hekimliğinde doktora skandalı2
- intihar etmek7
- heyt bea5
- çok güzel seven kadın5
- ışıktan daha hızlı olan şey7
- 20 li yaşların çabuk geçmesi12
- sedat pekmez19
- sözlüğe gelince alınan koku7
- hayata dair iç burkan detaylar4
- chp içindeki alevi sünni kamplaşması9
- yeni sevgilide olması istenen özellikler6
- akademisyen egosu4
- iha ve siha ile övünmek3
- yaşadım demek için ne yapmalı10
- aşık yorguni2
- fevzi kurtuluş2
- erikli su5
- türkiye maçı için abd'ye gitmek3
- türklerin yunan adalarına tatile gitme nedeni7
- daha 176
- rahmi saltuk3
- özgür özel'in yeni parti kurması gerekliliği2
- bu maçta şike var2
- idealist yakışıklı çok zeki güvenilir3
- destur zall hazretleri2
- güne bir şarkı bırak8
- 17 haziran 2026 ırak norveç maçı2
- huzurevine gitmek2
- yabancı yatırımcı neden türkiyeye yatırım yapsın6
- 17 haziran 2026 avusturya ürdün maçı2
- teoman duralı3
- panter emel2
- vasiyet yazmak2
- anın görüntüsü18
- sistemin bizi paralı köle yaptığı gerçeği3
- gulmekicinyaratilmis3
- ab'nin türkiye'deki terör örgütlerini beslemesi4
- ketçapla güzel giden yiyecekler12
- murat kurum3
- erkek ısrarı2
- beşiktaş gain fenerbahçe beko maçı3
- altılı masa diye kıçını yırtıp sonra dama çıkmak3
- açlık grevi2
- 10 lu yaşların çabuk geçmesi3
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak12
aklının görsel yanı hep ağır basmıştı ve tasarladıklarını canlandırabilme yeteneğine sahipti. blake, imgeleri, sanki kafasının içinde değil, gözünün önündeymişçesine çok canlı bir biçimde aktarırdı. şiirleri, elle tutulabilecek kadar canlı imgelerle doludur. şiirlerini, yaptığı süslemelerle birlikte kendi bulduğu bir teknikle küçük bakır levhalar üzerine kazıyarak bastı ve elle boyadı. 20. Yüzyıl edebiyatı üzerine muhteşem bir etkisi olan songs of innocence ve songs of experience, dönemi için çok önemli yapıtlar olmasına rağmen hiçbir yankı uyandırmadı. ölümünden 50 yıl sonraya değin bu iki kitabı hiç bilinmiyordu. keskin gözlemleri olan, dürüst, dil ve çizim alanındaki büyük yeteneğini doğallıkla kabullenen olağanüstü bir kişiydi. safra taşları yüzünden sağlığı kötüleşti. 70 yaşında strand yakınlarında bir odada öldüğünde hala kitaplarını renklendiriyordu ve isimsiz bir mezara gömüldü.
tarihsel olarak romantizmin öncüleri arasında yeralmasına rağmen, bütün akımların dışında kalan bambaşka bir yol çizmiştir. yaşadığı dönemde 'deli ve dahi', 'maskesiz bir insan', 'ruhsal isyanın prensi'* olarak anılmıştır; kendine özgü bir yöntem ve bir mitoloji yaratmıştır; istek duyan ama eyleme geçmeyenin veba salgını ürettiğini söyler. blake'in sanrılarla örülü dünyası, edebiyat tarihindeki benzersiz yerini hala korumaktadır.
tarihsel olarak romantizmin öncüleri arasında yeralmasına rağmen, bütün akımların dışında kalan bambaşka bir yol çizmiştir. yaşadığı dönemde 'deli ve dahi', 'maskesiz bir insan', 'ruhsal isyanın prensi'* olarak anılmıştır; kendine özgü bir yöntem ve bir mitoloji yaratmıştır; istek duyan ama eyleme geçmeyenin veba salgını ürettiğini söyler. blake'in sanrılarla örülü dünyası, edebiyat tarihindeki benzersiz yerini hala korumaktadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar