windows 10

zamanında "windows 98 negzeldi yea, xp nerden çıktı" ve "yeaa xp negzeldi, windows 7 götüm gibi" diyen güruhu hortlatan işletim sistemi.

şimdi yeni trend "metro arayüzü nerden çıktı yea, start butonu geri gelsin yeaa" olmalı.

amk herifler android gibi boktan kutucuk kutucuk bir arayüz kullanmak yerine metro arayüzünü geliştirmiş, resmen akıyor sistem. istediğini sık kullanılan arayüze ekle, istediğin butonu küçük, istediğini büyük yap. büyük ya da orta yaptıklarında canlı bilgi akışını izle, uygulamaya girmeden canlı canlı her şeyi gör. bir haber uygulamasına istediğin haber kaynaklarını ata, office ile çalışırken yanda güncel haberler döne döne geçsin. çek alta uygulamalara gel, çek yana arka plan uygulamalarını aç. bas masaüstüne geçiş yap, daha nolsun lan? herifler office 365 çıkardı, onedrive üzerinden istediğin yerden bağlan. iş yerinde yarım bıraktığın excel tablosunu tek şifreyle evden aç, işine devam et.

artık her şey mobil kullanıma uygun olmak zorunda. microsoft tüm platformları ortak alanda toplamaya çalışırken klasik windows masaüstü ile mi devam edecekti yoluna? elinde tablet ya da telefonla belgelerime çift tıklama yaparak klasörlere mi gireceksin? metro arayüzü işte bu amaçla ortaya çıktı ve kabul edelim android ve ios ile karşılaştırıldığında çok daha yenilikçi ve kullanışlı bir tasarıma sahip.

şimdi windows 10 çıkınca da 7 ve 8'e özlem duyan ibişler çıkacak ortaya, yok o olsaydı bu olsaydı. olm bi açın kullanın ya, technical preview olmasına rağmen resmen çağ atlayan bir sistem olacağı apaçık belli oluyor. bu arada tp kullanıcıları yeni browser project spartan'a da ulaşabilir, mükemmel çalışıyor ve çok hızlı.

bir kaç ay içinde ücretsiz upgrade sağlanacak ve microsoft tüm platformları tek çatı altına alacak. bu bile wp kullananların bir anda onbinlerce yeni uygulamaya ulaşmasını sağlayacak.