bugün

akp dini

yahudi olamayan müslümanların takıldıkları kulüptür.

aslında yazdığım cümle entry'yi açıklıyor ama ben biraz daha açıklama yapayım*. Şimdi efendim, bir ülkede insanların belli bir dini vardır, biri çıkar, yok siz yanlış yaşıyorsunuz dininizi, böyle şöyle yapmadan dine karşı gelirsiniz der. akabinde kendisi gibi düşünmeyenleri din dışı ilan eder, kendisi gibi düşünmeyenler tarafından yaptıklarının yanlış olduğu bildirilen kendi yandaşlarını da mazlum ilan eder.

şimdi burada şöyle bir deyişe yer vereyim; yahudi hem vurur hem ağlarmış. bahsettiğimiz mazlum ilan edilenler de kendi gibi düşünmeyenleri hedefte tutan bir anlayış geliştirirler, buna uyarlar, entellektüellikleri de bu anlayışın sınırını mikron aşmaz.

ilk tümcedeki "müslümanlar" kelimesi yerine, aynı tutumda bulunan hemen her topluluğu "yahudi olmayan x'lerin takıldıkları kulüptür" şeklinde yazarak önermemizi geliştirebiliriz, sadece müslüman olunması gerekmiyor. kısacası bu din, ortak çıkarları uyuşan birbirinden dağlar kadar farklı da olsa her topluluğu birleştiren bir unsurdur. örnek olarak da;

yahudi olamayan işadamlarının takıldıkları kulüptür.*
yahudi olamayan hortumcuların takıldıkları kulüptür.*
yahudi olamayan "gemicilerin" takıldıkları kulüptür.*
yahudi olamayan gücetapanların takıldıkları kulüptür.*

haydi hayırlı traşlar...

edit: helal olsun, birinci dakikada yapışmış kötüleme atraksiyonu.

canım kardeşim, hangi islami kayıt şehide kelle dediği tescillenen adamın zümresine müslüman diyebilir? beğenmiyorsan allah'ı dava et. siyaha beyaz dediğin sürece, hangi mecra helal sana?

canlandırma öncesi edit: daha fazla ne kadar açık olabilirim bilemiyorum sayın moderasyon, umarım bu da başlık-entry uyumsuzluğundan düşmez.

canlandırma sonrası görülen lüzum üzerine edit: burada yahudilik etnik ya da dini bir özellik olarak değil, açıklama içinde verilmiş olan tanıma bağlı mecazi anlamda alınmış, bu şekilde yahudilik yapan her tür gruba ithaf edilmiştir. bahsedilen bakımdan yahudi olmayan, etnik veya dinen yahudi olan arkadaşlarımız kapsam dışındadır.