bugün

the witcher 3 wild hunt

The Witcher 2: Assassin's of the Kings'i oynadıktan sonra ciddi anlamda merak uyandıran oyun. ilk oyunu oynamadım senaryoda kesin eksiğim var ama 2. oyunu oynayıp sadece evrene falan pek yabancı kalmadım. Tamamen rahat biçimde oynadım oyunu. 3. oyunda da benzer hikaye anlatma becerisini sürdüreceklerini düşünüyorum. Senaryoda Witcher oldukça başarılı.
Oynanabilirlik kısmına gelirsek, 2. oyunun bence kesinlikle en ve en kötü yanı oynanabilirliği idi. Etrafla etkileşim falan öyle sıkıcı ve ağır biçimdeydi ki oyunda tam gaz giderken bir anda durup basamaktan çıkıp tekrar devam ediyordunuz ve oyunun tüm aksiyonunu bence öldürüyordu bu durum. Witcher 3'de bu aşılmış. O ağır freerun kendini AC serisindeki akıcı freeruna bırakmış ve kesinlikle bu dinamik Witcher'a oynanışta aşırı olumlu yansıyacak. Dövüş dinamiklerinde pek değişen birşey görmedim, ikinci oyundakine oldukça benziyor. Mükemmel değildi yine bu dinamik ama kabul edilebilir. Belki ilerde biraz daha robotik yapıdan kurtulur o zaman bir miktar daha iyi olabilir dövüş sistemi de. Hazır girmişken buraya igni skillinin değişimi de hoş olmuş söylemeden edemedim.
Müzikler ve atmosfer oldukça başarılıydı. Aynen korunmuş. Pek birşey demeye gerek kalmıyor bu konuda.
Optimizasyon, evet CD Projekt Red GPU'da çıtayı öyle bir yere koydu ki oldukça sıkıntı yaratıyor. Nvidia tarafında GTX 760 minimum dediler ve bilmeyenler için şöyle diyeyim Nvidia tarafında ekran kartlarını üstten aşağı sıralarsam şöyle bir sıra oluşuyor. 980, 780, 970 ,770, 960, 760... * ki en ucuzu olan 760ın fiyatı ortalama 650-700 lira civarında entry'i yazarken. E kusura bakmasınlar da çok bu. Herkeste bu kartlar yok. Hoş ne kadar öyle çıta koysalarda bir pazar var ve oraya satışı sağlamak için 760 ı çıta yapmak mümkün değil. illaki alt kartlarda rahat çalışır ancak ikinci oyundaki bu optimizasyon sorunlarıda gözümü korkutmuyor değil. 2 ciddi anlamda optimizasyon özürlüsü. Hoş geliştiriciler optimizasyon için 19 Mayıs'a kadar ertelediler çıkışını oyunun ama bekleyelim bakalım ne çıkacak optimizasyonda oyun.

C4 Planting: Eğer doğru düzgün bir optimizasyonla çıkar, diğer olumlu taraflarını da aynı şekilde korur hatta üzerine eklerse The Elder Scrolls'un son oyunu olan Skyrim'i katlar katlar gondikler.

edit: 3. oyun hakkında yorumlarım oynanış videosuna baktıktan sonra dediklerim. Ordaki gibi çıkmazsa sopalamayın.