bugün

once upon a time

içinde şiddeti, vahşeti, bunalımı barındırmayan, çok fazla kafa yormaya gerek olmadan izlenebilecek masal tadındaki dizi.

bu dizi sayesinde bilip de unuttuğumuz ya da hiç bilmediğimiz masal kahramanlarını hatırladık. dizi bir masallar aleminde bir de günümüz dünyasında geçiyor ve iki taraf arasındaki bağlantılar süper kurgulanmış.

herhalde dizi/film tarihinin en sevilen kötü karakterlerinden biri olmaya aday rumpelstiltskin'i canlandıran Robert Carlyle ın oyunculuğu akıllara zarar.

her sezonda 22 bölüm olması ve 4. sezona devam ediliyor olması 8 ay ara vermiş olan dizilerinin başlamasını bekleyenlere de ilaç olur.

aşağıdaki yazılar dizinin en az 3.sezon 9.bölümüne kadar izlemiş olanlar için uygundur.

--spoiler--
Reginanın annesi rumpelstiltskin’in eski yavuklusuymuş, rumpelstiltskin’in karısı Kaptan hook’un sevgilisi oldu. pamuk prensesin kızının rumpelstiltskin oğludan bir oğlu var ki o çocuk regina’nın üvey oğlu olmuş. Rumpelstiltskin’in oğlu kaptan hook ve peter pan’ın yanında büyümüş, peter pan rumpelstiltskin’in meğerse babasıymış. Rumpelstiltskin’in karısını elinden alan Kaptan hook, rumpelstiltskin’in oğlunun eski karısına yani rumpelstiltskin’in torunun annnesine aşık. Yani rumpelstiltskin hem karısına hem gelinine göz dikmiş.

işler iyice karıştı.

(bkz: Once upon a time in dallas) .
--spoiler--