bugün

evrim teorisi

Teoriden bir fazlasıdır. insanlar canlılar dışındaki birçok değişimi kabul eder. Ovalar, dağlar, kıtalar, yeryüzündeki hemen her şey başka bir şeyi doğurur veya evrilir. Fakat söz canlılara gelince bu reddedilir. Peki ya neden?

En büyük engel dini inançlar diyebiliriz. ikincil olarak da "maymundan geldiğine" inanmaktır. insan! Nasıl olurda maymundan gelir. Şimdi bu ikisi arasında bir bağlantı kesinlikle var. Evrimi kabul etmeyi bırakın, öğrenmeyi bile yaratıcıyı reddetmek olarak görmenin sonucu bu. insanların %50 si evrimi, insanların maymundan gelmesinden ibaret sanıp, ortak atadan geldiğini bilenlerin %50 si de insanın maymundanGo geldiğini düşünüyor. Sebebi de büyük oranda öğrenme konusundaki isteksizliğimizi, dinden çıkmaktan korkma kılıfıyla süslemek denebilir.

ilk olarak şunu söylemek gerekir. Tanrının varlığı, fizik konusudur. Evrim ise biyoloji. Fizik kurallarının olmadığı bir yerde evrim olmaz. Evrimin varlığı belki dinleri yalanlayabilir. Yani deizmi getektirebilir. Ama evrim hiçbir zaman ateizme alet edilemez. Evrim tanrının bir düzeni olabilir. evrimi ateizmin gerekliligi gibi gösterip insanları bu teoriyi öğrenme konusunda engelleyebileceğinizi unutmayın. Evrimi teorisine inanıyorum dediğimde ateist damgası yemekten sıkıldım. Ateist olmak değil sorun. Olaya bu kadar düz mantıkla bakılması can sıkıcı.