bugün

direniş

Türkiye'de bu tür eylemler sadece şımarıklıktan yapılmamıştır...
Özellikle 68 Kuşağı gençlik önderleri başta Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan,Hüseyin inan olmak üzere direnişlerini anti-emperyalist ve tam bağımsız bir Türkiye mücadelesi üzerinden kurgulamışlardır.
68 Kuşağı ve 70'ler solunun fraksiyonel mücadeleleri içerisinde yöntemsel ayrışmaları ve yanlışlıkları kabul edilebilir bir durum olsa da temeldeki anti-emperyalist duruş faşist '80 darbesine kadar değişmemiştir.
Bugün gelinen noktada ise ülkemizde "Direniş eylemlerini yapabilecek şımarıklar" (!) da kalmamıştır.
Hakim oligarşik siyasal yapılanma siyasal iktidarını önce hegemonik daha sonra otokratik bir hale sokmuş, benim güzel yurdumun necip insanı ise "Olsun çalıyorlar ama çalışıyorlar" şeklindeki sağlıksız/çarpık düşüncesini, "Dini imanı bilir bunlar" referansı ile pekiştirip, yolsuzluklar ortaya çıkınca "Yalandır yalan" diye kendini avuta dursun, Kaç-AK saraylar ve ultra lüks uçaklar ile zirve yapan totaliter eğilimin uygulayıcı kadrolarının icraatları sonucu bugün Türkiye fiilen 1936 Almanya'sı haline gelmiştir...
1936'da sandıkla ve "Milli irade" ile Almanya'da iş başına gelen Hitler'in daha sonra gittiği yol ve sonuçları bilinmektedir.
Bugün Türkiye'de de halk borçlandırılmış ve "istikrar kaybolur, kriz gelir" psikolojik algısı yerleştirilerek prangalanmış,bürokratlar haklarında hazırlanan dosyalar, yasa dışı dinleme kayıtları ile biat ettirilmiş, medya önce susturulmuş daha sonra tamamı ile "yandaş" hale getirilerek "Haber Alma Kaynağı" olma vasfından "iktidar odağının propagandasını yapma ve psikolojik savaşını yürütüme" aygıtına dönüştürülmüş, iş dünyasında Cumhuriyet tarihide görülmemiş bir sermaye transferin yaşanması ile yeni ve doğal olarak yönetici oligarklara bağlı bir büyük sermaye sınıfı oluşturulmuş,muhalif gazeteci,asker,yazarlar temeli çürük iddianamelerle hapse atılmş ve ülke tam bir "Korku imparatorluğuna" dönüştürülmüştür.
işte bu nedenledir ki bugün gelinen noktada başlıkta kısacık bir kelime gibi görünen "Direniş", Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir devlet olarak kalabilmesi için herkesin her türlü "Demokratik ve Yasal Platformda" neo-istibdatçı zihniyete karşı geliştirmesi gereken tavırdır.
Not:Burada yapılması gerekliliğinden bahsedilenin anarşist bir direniş değil, bir tavır olarak "demokrasi direnişi" olduğunun altını özellikle çizmekte fayda görüyorum...
güncel Önemli Başlıklar