bugün

guney kore oss si

Bu yıl 585 bin öğrencinin girdiği Üniversite Akademik Yetenek Testi, öğrencilerin gireceği üniversiteyi belirlemekle kalmıyor, eğer öğrenci aldığı puanla seçkin bir üniversiteye girerse, işini daha baştan garanti ediyor ve kendisine "iyi yuva kurulacak namzet" gözüyle bakılıyor. Güney Koreli aileler en iyi özel öğretmenler, sınav öncesi hazırlık okulları ve özel okullara büyük paralar harcıyorlar. Aileler sadece okullara ve öğretmenlere değil, çocuklarının zekasını artıracağını düşündükleri özel beslenme biçimlerine de büyük miktarda para yatırıyorlar.
Büyük baskı altında kalan gençler, üniversiteye girebilmek için günlerinin 14 ila 16 saatlerini ders çalışarak geçiriyorlar.

--spoiler--
Bugünkü sınav sırasında Güney Kore Hava Kuvvetleri gürültü olmaması için askeri uçuşları iptal ederken, Asya'nın 4. büyük ekonomisi olan Güney Kore'de borsa geç açıldı. Birçok büyük şirkette de, trafiğin sıkışıp sınava girecek çocukların gecikmemesi için mesai 1 saat geç başladı. Ayrıca polis devriye arabaları, motosikletler ve itfaiye araçları sınav süresince siren çalmadı.

--spoiler--

bir de bize bakalım...

babasının arabası olmadığı için belediye otobüsüne binmeye çalışan fakat belediye gerekli önlemi almadığı için insan konservesini andıran otobüse binemeyen/binen ve inerken kapıya kolu sıkışıp sınava giremeyen veya bindiği otobüs kendisine çarptığı için sınava giremeyen öğrenci bizde, sınava giderken kapkaççılar tarafından heba edilip içinde kimliği olan çantası çalınan öğrenci bizde, sınava geç kalacağını anlayıp polisten yardım isteyen ve sktr çekilen öğrenci bizde, sınavın yapılacağı okulun etrafına konuşlanmış seyyar satıcıların çığlıkları arasında soru çözmeye çalışan öğrenci yine bizde...

ondan sonra kalkıp bu gençlik mi ülkeyi kurtaracak diyorlar. siz önce gençliğe değer vermesini öğrenin! onlar gereğini yaparlar siz hiç merak etmeyin.
güncel Önemli Başlıklar