bugün

kardeş kavgası

Küçük yaşlarda yaşanılan kavgalar ileri de hatırlanacak komik anılar olur. ama kardeşler arası sürekli sessiz bir gerilimin olduğu anlarda sonucu ne olur bunun? her tartışma sırasında eski defterlerin sürekli açılması, yapılan iyi ve kötü şeylerin sürekli ortaya dökülmesi ve bunların anne-babanın yanında olması, onların içinin cız etmesi, buna rağmen kimsenin tek bir laf etmemesi ardından gelen senelerce konuşmamazlık böyle sürüp gider.

burda (bkz: kusursuzlar) filmi bir örnek oluşturabilir kardeşler arasında ki rekabet ve gerilime örnek olarak.

işin aslı aile kavramının hiç bir zaman oluşamamasıdır.basit olarak bir ailede birlikte yemek yeme kültürü, ortak yapılan eğlenceler, gezmeler yoksa o aile ilerde bitmiştir, asla ve asla toparlayamazsınız. onun içindir ki ne yapın edin aile kavramını oluşturduğunuzda çocuklarınızı başkalarının büyütmesine, sizden daha çok zaman geçirmesine, çocuklarınızın birbirlerinden ayrı kalmasına izin vermeyin. o çocuklar 20'li yaşlara geldiğinde kesinlikle geri dönülmez biçimde ve çözümü imkansıza yakın sorunlar çıkar.

iyi ve sorunsuz bir ailenin temeli küçük yaşlarda güzel anılarla hatırlanan, maddi olarak kötü bile olsa mutlu bir ilişkiler yumağından geçer.

benim ailemde bu hiç olmadı malesef, onun içindir ki herkes ayrı bir tarafa dağıldı gitti, geriye toparlamak için ise artık çok geç ve anlamsız.
en basit sebeplerden yapılan ufak bir tartışma büyük bir kavgalar silsilesine dönüşüp duruyor ve ardından gelen seneler boyunca küslük. ve artık yara kabuk bağlamaz oluyor.