bugün

taraf

devam edebilirligi üzerine ciddi mânâda süpheler tasidigim gazete.
söyle ki;
bir gazetenin ömrünü sürdürebilmesi icin en azindan maliyetini karsilamasi lazim. gazetenin maddi destegini saglayanlar-ki taraf gazetsi icin, ayni zamanda ucuz kitap basimi yapan bir yayin evi maddi destekci olmus; her ne niyetle olursa olsun, tahmin ediyorum destekledikleri gazetenin en azindan kendi yaginda kavrulabilmesini isterler/beklerler. hani ilk yatirimi, sunu bunu karsilamasini, gazetenin kâr etmesini gec. hele bir iscilerin, kagidin, mürekkebin parasini cikartsin da. aksi halde ne diye sürekli cepten para versin isadamlari.

bu gazete 1 ytl'ya satis fiyati belirlemis. bir gazetenin maliyeti kesinlikle ve kesinlikle 1 ytl'den fazladir. bu gazetenin satis rakamini en az 50 bin civarinda tutmasi lazimdir ki alabildigi reklam sayesinde kendi kendisini ayakta tutsun. o halde su soruyu sormak lazim: bu gazeteyi 1 ytl verip de alan günlük 50 bin adam adam bulunur mu?
bence cok olasi degil. olur; ama herhalde 50 bin tane olmaz. cünkü; bu gazete bize yeni olarak ne vaad ediyor, söyler misiniz? gazeteni kurucusundan genel yayn yönetmenine, yazarlarindan sayfa editörlerine hepsi, baska gazetelerden tanidimiz bildigimiz yazarlar. ne yani alev er, 30 ytl'ye star gazetesini cikarttirken baska bir alev er miydi de, bu gazeteye gecince degeri haliyle de yaptigi isin kalitesi artmis oldu, 1 ytl'lik bir seviye ulasti. yasemin congar'i 30 ytl'ye milliyet'te de okuyorduk. alper görmüs'ü de okuduk yeni safak'ta 40 ytl'ye. kültür sanat sayfasinde kimler var bilmiyorum ama, spor sayfasi icin calisacaklari duyunca zaten kücük dilimi yuttum. eray özer gibi, kendi standartindakilerin en kötüsü olan spor yazari radikal'den taraf'a gecmis. radikal'deyken bile okumadigim ya da en az okuyup, en az begendigim adam iken ben, simdi taraf'a gecen eray özer'i okumak icin 1 ytl mi vercem. onur yazicioglu denen biri daha yazcakmis ki orda, onun icin degil 1 ytl vermek, beles verseler gazeteyi okumam ben bu ismi. o kadar degersiz ve siradandir.

o halde nedir; bu gazetenin ömrü uzun olmazdir.