bugün

under the skin

Film Walter Campbell ve Michel Fabel'in aynı adlı eserinden uyarlanmış. Yönetmeni Jonathan Glazer. Ama anladığım kadarı ile uyarlamada bir sorun var. Kitabını okumuş olsak bir şekilde anlamlandıracağımız pek çok sahne filmde boşlukta sallanıyor. Konusu ise, dünyaya gelen bir uzaylı kadın kılığına girerek ve erkeklerin cinsel dürtülerini kullanarak onları tuzağa düşürür. Tüm film Scarlett Johansson'un canlandırdığı bu uzaylı hatunun tuzağına düşen ve uçkuruna sahip olamayan erkeklerin hikayelerini içeriyor. Belki kitapta yazıyordur ya da çok felsefi bir açılımı vardır, sonuçta ben bilemedim ama bu uzaylı ne bok yemeye insanları böyle bir tuzağa sürüklüyor, derileri kalıyor içlerini alıyor falan... Buna ne gerek var. Bence kitabı okuyanların daha rahat anlayacağı filmlerden. Benim söyleyeceğim sıkıcı, gereksiz bir film olduğu. Ben söyleyeceğini net bir şekilde söyleyen filmlerden hoşlanıyorum. Bir kaç rahatsız edici, etkileyici sahnesi var filmin. Ama bunun dışında koca bir vakit kaybı gibi geliyor. Yani bu filmin anlatmak istediğini 10 dakikalık kısa bir filmde de anlatabilirdin.

Scarletr Johansson da öyle taş gibi falan değilmiş açıkçası. Bildiğin göbeği var. Kadın güzel tamam ama adında kopartılan onca fırtınanın bir anlamı yokmuş. Uzaylı olsam bu bedeni almazdım, bu bedeni alan uzaylıya da sarkmazdım. Oyunculuğunu da pek bir tutuk buldum açıkçası. imdb puanı da 6,3 düşmüş bu arada.