bugün

soma

ancak ve ancak "çocugu çocuga, anneyi anneye düşman ederek kazanabiliriz" mantıgı cuk oturmuş ilçedir.

orada herkes birbirini tanır. okula giden çocukların babalarının meslekleri aynıdır. 10 lira fazla 10 lira eksik aynı maaşı alırlar. sosyal hayatları aynıdır, acıları aynıdır.

bir çocuk düşün.. arkadaşı ile yukarda bahsettiğim ortamda arkadaşlık ediyor..
bir anne düşün.. kocasının eşiyle aynı kafadalar. aynı korkuyu hissediyorlar. seks hayatları bile neredeyse aynı. yapılan yemekler, pazar gezmeleri, alışverişleri...

ve derken o büyük facia...

bizim çocuk hüngür hüngür ağlıyor. okula beraber gittiği, sokakta beraber yalınayak misket oynadıgı, çubuktan direksiyon yapıp yollarda arabacılık oynadıgı arkadasının can yoldasının babası ve abisi ölmüş..

bizim anne felaket. çünkü arkadaşı kocasını kaybetmiş. 2 çocukla bi başına kalmış. mahvolmuş hayatı bitmiş..

günler geçiyor. 2 gün 3 gün 5 gün derken Tayyip devletinin sistemsizliği, acizliği, türk halkının gerizekalılıgı baş gösteriyor.

milyon dolarlar yardım olarak gidiyor. fenerbahçe chelsea beşiktaş maç yapıyor ve bir maçtan 2.5 trilyon para gidiyor vs vs..

KiME?

ölen 301 kişinin yaklaşık 3 bin kişilik çekirdek ailesine. 3.000 kişiye -hadi 13.000 olsun- giden 10 milyon dolarlar..

e bizim anne de bakıyor. 1 2 ay önce elde bulaşık yıkarken dedikodu yaptıgı arkadasının yepyeni evinde son model bulaşık makinası var. 55 ekran tüplü tvlerde izlenen diziler en büyük keyifken arkadasının evinde artık 160 ekran lcd ler var.

sonra bizim çocuk bi bakıyor, daha 1 2 ay önce yolda çubuktan direksiyon yaparak oyun oynadıgı arkadasının kapısında araba var. üzerinde markalı markalı kotlar tshirtler. evinde play station.. moral turları için gezmeler, uçaklara binmeler, denizlere gitmeler. kendisi makarna yerken arkadasının evine giren mantılar yaprak sarmalar.

sonra bu çocugun beyninde şu iğrenç cümle kurduruluyor.

keşke benim de babam ölseydi...

Bu vebalin altında kalamayacaksın amın oglu tayyeap dedikçe yükseliyor orospu çocugu. ektiğin bu nefret tohumları bir gün ağaç olup o ağaçların ateşinde yanacaksın inşallah. hazmedemiyorum.