bugün

ateist olmanın çok saçma olması

"en temelden başlıyorum.

allah ademi yaratır. ademin kaburga kemiğinden havvayı yaratır.

adem ile havva cennette iken elma yedikleri için cennetten kovulurlar.

dünyaya gelirler ve burada üreyerek insanlığı başlatırlar.

bu arada adem ile havva'nın çocuklarından olan habil ve kabil'in her ikisi de özbeöz kızkardeşlerine aşık olurlar ve bu uğurda biri diğerini öldürür. ilk adam öldürme suçu bu şekilde işlenmiş olur.

bu tarz hikayeler kişiyi entellektüel doyuma ulaştırıyorsa.

ateizm saçmadır, aptallıktır, haddini bilmezliktir, en büyük günahtır, alçaklıktır, nankörlüktür, hainliktir, düşmanlıktır, ve şeytanlıktır.

ama ya, allah varmışsa da sen bilememişsen, o zaman zebanilere ne diyeceksin öte tarafta?

hadi ulan tanrı var ok. ama islamın tanrısı mı, hristiyanlığın mı, museviliğin mi, yoksa irili ufaklı geri kalan 1000 civarındaki dinin mi?

bunu nasıl tutturacaksın?

belki tanrı kendisine körü körüne inanılmasını hiç mi hiç sevmiyor. o zaman bütün ibadetlerin ters etki göstermiş olacak, bunu nereden biliyorsun?

o zaman evreni kim yaratmış?

sana kim dedi ki evreni birisi yarattı diye, annen mi dedi, baban mı dedi kim öğretti sana bunu? kim yani? bu yaratmak denilen fiili sen nerden çıkardın da bunu soruyosun?

ama hiç bir şey yoktan var olmaz ki.

e kardeşim zaten yoktan var oldu sana kim dedi? kim yani, kim bunu diyen şahıs git ona sor.

evet kütle yoktan var edilemez, vardan da yok edilemez, eşyanın tabiatının en güzel özeti bu, çok doğru da,

niye zaten gözünle görüp, kulağınla duyup, elinle tuttuğun maddenin, diyelim ki altın olsun bu, ezeli ve ebedi olduğuna inanmıyorsun da, gidip ayrıca bir varlığa inanıp bir aşama daha ileri gidip herşeyi onun yarattığına inanıyorsun da bu sana daha mantıklı geliyor ben de bunu anlamıyorum."

gibi bir konuşmayı Sarayburnu'nda balık tutarken yanımdaki abiler yapmıştı. Ben ateist falan değilim. böyle şeylere ayıracak vaktim yok zati.