bugün

mateja kezman

türkiye'den başka bir ülkede oynasa bu kadar ağır eleştirilere maruz kalmayacağını düşündüğüm oyuncu.

ağır şartlar altında mücadele ediyor kezman. tek forvet olarak çıkıp, maç boyu en az başında 2 savunmacıyla oynuyor. orta sahaya kadar gelip top almaya çalışıyor, deli danalar gibi koşturup pres yapıyor, kanatlara açılıp boşa kaçıyor, 1-2 pozisyon yakalıyor ama atamıyor.

şanssız, psikolojik olarak kendinde değil, "bu sefer yapıcam ulan" diye hırsla saldırıyor ama ondan da sonuç alamıyor ve kendi kendini daha çok yıpratıyor. eşşekler gibi koşmaktan çoğu zaman ünlü bitirici vuruşlarını yapmaya gücü kalmıyor, yani kısacası bu adama burda çok yazık oluyor.

hep söyledik, hala söylüyoruz, kezman bu sistemin adamı değil...
kezman hücum hareketinin bir numaralı seçeneği olduğu zaman başarılı. fenerbahçe'de de ilk seçenek forvet oynamayan alex. alex ise genellikle pas dağıtımında ve tercihini brezilyalı arkadaşlarından yana kullanıyor. ha burda lobi düşüncesinde değilim, belki de kezman'a güveni yok alex'in nereden bilelim.

kezman direk pası aldığı zaman da şaşırıyor, afallıyor, aklı kaleye gitmesini söylüyor, onu yapmaya çalışıyor, bu sefer de kaptırıyor ve kontratak şansı veriyor rakibe.

kezman'ın öncelikle dinlenmeye ve kafasını toplamaya ihtiyacı var. huzur bulmaya ve gole ihtiyacı var. zoru deniyor, ronaldinho tarzı bir gol atmak istiyor. halbuki basit olsa belki atacak ve rahatlayacak.

bence dünkü kırmızı kart kezman'a iyi gelecek. en azından 1 hafta ligde oynayamayacak ve kafasını toplama fırsatı bulacak.

psv'ye bir hayli bileneceğini düşünüyorum. ne de olsa eski takımı ve çok iyi biliyor hollanda takımlarının nasıl oynadığını. o maçta belki gol atmaz ama gole yönelik çok büyük hamleleri olacağı hissindeyim.

bir de zico'nun ona karşı olan tavrını takdir ediyorum. şartlar ne kadar kezman'ın aleyhine de olsa onu çıkıp savunuyor, "ben oyuncuma güveniyorum, başaracak" diye tüm gücüyle eleştirilere karşı çıkıyor. zico'nun bundan önceki ısrarlı savunmasının yararını bu sene görüyor fenerbahçe deivid de souza şeklinde.

değeri ya bu sezon yakın bir zamanda, kalırsa ya da giderse de gelecek sezon anlaşılacak oyuncudur.
© copyright 2005 - 2026