bugün

selimiye camii

geçende ziyarete gittiğimde içeri girip biraz bakındım ikindi namazı arkasına caminin imamı ya da müezzini yahut yetkili bir kişisi sohbetvari bir söylemle nutuk atıyordu turistlere. kulak verdim biraz dinledim, bilmem kaç bilinmeyenli denklem çözüldüğünden falan bahsetti hatta baya özellik daha saydı. neticesinde kur'an-ı kerim-i içten okuduğunu ve hissettiğini yani içinden geldiğini o yüzden bu şekilde kendini verdiğini söyledi arada bir üstad lafı geçti fgülen de olabilir said nursi de birisinin tavsiyesi üzerine olmuş bu okuması.

sonra bir de baktım ki inşallah kitap yazacağım 7 (yanlış olmasın yaklaşık) tane kitap yazdım ikisi bu camiiyi anlatıyor dedi.
burda belki takılacak şey yoktur ama benim için ticari bir kaygı gibi geldi. zaten insan okumak istiyorsa ve seni beğendiyse araştırıp bulur okur. belki ilim yahut bilim yaymak istiyordu ama bu üslup ikinci bir barla vakası oldu benim için.

barla vakam: risaleleri haşa kur'an-ı kerim'den üstün gibi göstermeye yüz tutmuş cahil insanların anlatılarına maruz kalmamdır.

ayrıca camii yapımında harca yumurta katıldığı güçlü bir söylentidir. çiflik kuruldu deniyor karaağaç'ta.