bugün

riyakar

maalesef türkiye'de bolca bulunandır. ikiyüzlülüktür.
hangi birini anlatsak ki? misal müslümandır, 11 ay içki içer, zina yapar hayatını yaşar 1 ay için müslümanlığı tutar, oruç tutmayana baskı yapar.

eşcinselliği kınar nefret eder, zeki müren'e, bülent ersoy'a tapar sanat güneşi yapar, diva yapar. ama bireyi öldürür.

memlekete gelen turist kıza yazar, he dese hemen kızın memleketine vize çıkartır, memleketine göçer arkasına bakmaz ama kız oralı olmazsa gavur olur, ecnebi olur.

çocuk kaçırmalara, cinayetlerine, tecavüzlerine hesapta karşı çıkar ama çocuk gelinlere sesini çıkarmaz sünnettir der, helaldir der.

hırsızlara, yandaşa, ranta müslümanlığını belge göstererek karşı çıkar ama en müslümanım diyen bakanları ve milletvekilleri çalıp çırpınca sesini çıkarmaz bir de aklamaya çalışır.

başka bir partinin belediyesine yağmur yağar sel olur, rezil rüsva eder, kendi partisinin belediyesinde yağmur yağar sel olur, gık demez, sorulara cevap vermez geçiştirir. (akepeli seçmen, izmir belediyesi ve istanbul belediyesi hakkında)

kendi manita yapmak için kırk takla atar, kendisi sevgilisiyle gezip tozunca iyidir hoştur, başkasını görünce ayıplar, yuhalar hatta sevgilileri taciz eder. (ama benim niyetim ciddi der sorsan ya da imam nikahı yapmıştır )

lafa geldi mi mangalda kül bırakmaz, adaletten haktan hukuktan bahseder, ama işi mahkemeye düşünce kendi de bir tanıdık ahbap aramaya başlar.

işçisinin sigortasını ödemez, taklit marka üretir ama 5 vakit namaz kılar. (beyazıt esnafı)

işçisinin maaşını ödemez, yüzlerce aileyi mağdur eder ama kalkar kankasıyla umre'ye gider. (azmi ofluoğlu vb.)

yani daha kırk bin türlü riyakar sayılabilir bu ülkeden hangi birini anlatalım ?
güncel Önemli Başlıklar