bugün

hamile kadın görünce tahrik olmak

Gün geçmiyor ki muhafazakar kesim bir başka konudan daha mağdur olmasın.

hatırlarsanız yakın geçmişte; bu kesime mensup amcalardan bir tanesi televizyona çıkıyor ve hamile kadınların sokakta dolaşmalarından ne kadar rahatsız olduğunu dile getiriyor. Bu amcaya göre hamile kadınlar altıncı aydan sonra yalnızca eşlerinin arabalarına binip gezebilirlermiş -çok istiyorlarsa ancak-. böyle diyor bu amcak.

Ve hamile kadınların ne kadar realistik olmadığından bahsediyor. *

Ardından da ekliyor; "Günümüzde ayıp denen bir şey kalmadı. Kanatlı kanatsız her şey ortada."

ki iyimserlikle umuyorum; ped reklamlarından bahsediyor. Çünkü kanatlı ya da kanatsız ortada duran bir şey dendiğinde benim aklıma gelen ikinci seçenek hoş bir şey değil. Bunun televizyonlarda yayınlanmış olmasının verdiği utanç ise paha biçilemez.

---

Şimdi bu amcaya göre hamile kadınlar dışarı çıkmamalılar, birinci sebep; "estetik değil."

yani arkadaşlar estetik görünemiyorsanız bundan böyle dışarı çıkmıyorsunuz. Bütün çirkinleri zifiri karanlık bodrumlara zincirleyelim.

Diğer sebebini de amca söyleyememiş ama ben söyleyeyim. Bir kadının hamile kalması için ne gerek? Cinsel münasebeeet.

eğer bu zamana kadar en ufak dürtünüzü bile günah diye bastırdıysanız, pek tabii ki yolda gördüğünüz hamile kadın size seksi çağrıştırır, doğrudur.

bir kere bana şu çok yanlış geliyor; kur'an, incil, tevrat -hangisine inanıyorsanız, hiç fark etmez.-, bunların içine yazılanların günümüzde hâlâ harfiyen uygulanmasını beklemek çok saçma. Dünyadaki hiçbir şey bundan birkaç sene öncekiyle bile aynı değilken, senin "zilyon yıl önce böyleymiş şimdi niye öyle değilmiş" diye ağlaşman saçmalığın daniskası.

Dünya bu kadar değişirken biz de değişimlere ayak uydurmaya çalışıyoruz ve zaten zor olan hayatlarımız ekstra zor, ektra stresli hale geliyor. bizim bu zorluklardan kaçmak için yapabileceğimiz çok az şey var ve bunlardan biri de; seks.

Şimdi alay ettiğimi düşünebilirsiniz ama gerçekten çok ciddiyim.

Kaç diyelim meselâ 18. 18 yaşına gelmiş bir bireyin bana göre mutlaka ama mutlaka sağlıklı bir cinsel hayatı olması zorunlu.

Tamam önünüze gelenle yatın demiyorum ama işte isteyen bunu örfüne adetine göre evlenip yapar, razı olan sevgilisi ile birlikte yapar, ne bileyim daha alternatifiniz varsa fuckbuddyler edinirsiniz...

peki 18 yaşından önce n'olcak?

iş ailelere düşüyor. Ergen kişinin karşısına geçip bu münasebetten bulaşan hastalıklar olduğunu ama herkesin de cinselliğini yaşamak zorunda olduğunu uygun bir dille anlatmak lazım.

en uyuz olduğum da şu; "Biz müslümanız da müslümanlar sevişmez çünkü bölünerek çoğalıyoz." tavrı.

işte bu tavrı takındığınız zaman, buyrun bu hamilelerden tahrik olan ve sokağa çıkmayın fetvası veren adamlar türer. Bir de bu adam televizyona çıkartanlar; yahu yapmayın. gözünüzün yağında hunharca dans edeyim; yapmayın.

ya bir manyak çıkıyor; bütün herkes müslümanlardan nefret ediyor.
başka bir manyak çıkıyor; ateistlerden.
başka bir tanesi; türbanlılardan nefret ettiriyor.

Bu adamlar daha konuşma üslubundan habersiz; "bööyle koca göbekle dışarı çıkılmaz, ayıptır." diyor adam. Kime göre ayıp, neye göre ayıp? bana göre ayıp değil? Benimle aynı fikirde değilsin o yüzden çıkıp benim ya da bir başkasının adına konuşamazsın.

Bu adamlar kim? nerden çıkıyorlar? niye kendilerini otorite sayıp herkes adına konuşuyorlar? hayret bir şey!

Yine başka bir geçmişte namaz kılmak için 50 kişilik otobüsü durdurmaya çalışan bir deli vardı. Otobüs durmayınca da kalktı dava açtı bir şeyler bir şeyler... yani bu zihniyetin bencilliğine dikkat çekmeye çalışıyorum.

sen tahrik oluyosun diye o kadın kendini eve kapatmak zorunda mı?
Sen namaz kılacaksın diye otobüsteki diğer 49 kişi gideceği yere geç kalmak zorunda mı?
senin göbeği yüzünden estetik bulmadığın kadın seni suratını estetik bulmuyorsa ve bu yüzden "sen evden çıkmayacaksın." dese sen evden çıkmayacak mısın?
otobüsteki yolculardan biri hindu ya da budist ise ve otobüs giderken yolda inek görüp otobüsü durdurarak ineğe dua etmek istese sen bunu hoş karşılayacak mısın?

işte bu adamların dindarlığı arkasında bir şey var benim akıl sır erdiremediğim.

niye kanatlı kanatsız şeyler hakkında bu kadar endişeliler?
niye hep mağdur oluyorlar?
niye tek amaçları sinir bozmak?
niye televizyondalar?

Bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. bu konu da burada kapansın.