bugün

ateizm derneği

istanbul kadıköy'de resmen kurulmuş olan dernektir.
dernekler üyelik sistemi ile çalışmalarına devam ederler. tüzüklerine uygun şekilde hareket etmek zorundadırlar aksi durumda içişleri bakanlığınca kapatılabilirler.
anayasaya aykırı olmamak kaydıyla da tüzüklerine uygun faaliyet göstermekte hürdürler.
ateizmi bilmeyen insanlar ateistlerin tek derdi dinle allahla zannetmesinler.
misal inanan bir insan ibadetini yerine getirmekte nasıl özgür olmalı ise ve inancına gerekli saygı duyulmalı ve kişi hak ve hürriyetleri inançları yüzünden engellenmemeli ise aynı şekilde ateist bir insanın da inanmadığı için kişi hak ve özgürlüklerine müdahale edilmesi önlenmelidir. bu dernek ateist olduğu gerekçesi ile hakları engellenen kişilerin haklarını savunmak ve toplum içinde gerekli resmi düzenlemelerin yapılması için çalışmalarda da bulunabilir.
en basit örneği olarak üyeleriyle toplu bir şekilde nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılmasını ya da burada yazan din adının tercihli olmasını ya da tamamen kaldırılmasını isteyebilir.

ateizmin anlaşılması için gerekli yayınların hazırlanıp dağıtılmasını sağlayabilir.
en nihayetinde amaç ''din yok allah yalan'' gibi bir propaganda yapmak ise zaten bakanlık icabına bakar ancak ateizmin toplum içinde anlaşılmasını sağlamak ve bilinci yükseltmek ise umarım amacına ulaşan bir dernek olur.

edit: cem, cemaat kelimeleri köken olarak zaten toplanma ve topluluk anlamına gelmektedir. bu cemaat yani topluluk bir din etrafında toplanmış olmak zorunda değildir. düğünde toplanan insanlar da bir topluluktur, camide toplananlar da cem evinde toplananlar da, hepsine cemaat denilebilir.
ateist cemaat umarım kendini doğru ifade edebilecek bir derneğe kavuşmuştur.