bugün
- romanya41
- avrupanın en ucuz mazotunu kullanıyoruz18
- fatma betül sayan kaya35
- sözlük kokusu6
- dünya59
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir13
- melih gökçek soruşturması ne oldu6
- güne bir nostaljik şarkı bırak ulen9
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur28
- sözlükteki anlık online sayısı5
- haluk levent vs fatma betül sayan kaya5
- ne yapsam iyi olur9
- slovakya4
- furkan bölükbaşı'nın açlık feryadı6
- rusya5
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri8
- düğün yaptığını korna çalarak herkese duyuran tip3
- iddialar araştırılırken istifa vs cb adaylığı3
- fransa10
- almanya8
- 27 eylül 2026 meteoroloji sarı kod uyarısı2
- xvala bere5
- apo'ya villa yapılması5
- danimarka5
- ispanya4
- portekiz4
- anın görüntüsü30
- avusturya2
- türkiye8
- italya3
- cezayir3
- türkiye'nin husi çatışmasına dahil olma eğilimi4
- hırvatistan2
- kazakistan3
- atatürk kemalist değildir yalanı2
- pazar günü bile çalışan ezik5
- azerbaycan2
- mehmet şimşek2
- libya2
- ukrayna5
- moldova3
- cedi osman2
- tip'in dem gibi akp den taraf olması3
- pazar günü gezmesine takım elbise ile çıkmak3
- mahir çayan deniz gezmiş ölmeseydi olabilecekler3
- özbekistan2
- türkmenistan2
- türkçe vs fransızca4
- pakistan3
- pazar günü akşama kadar uyumak2
bugün bana hayatı ciddi ciddi, derinlemesine sorgulattı. iki sayfa not çıkaracaktım onu da beceremedim saatlerce. durup durup bıraktım kalemi. tekrar aldım tekrar bıraktım.
kadın kanser hastası. kocası birkaç yıl önce kanserden ölmüş. hayatı boyunca başkalarının eskileriyle yaşamış ve çocuklarına bakmaya çalışmış. mutsuz. çünkü başka çaresi yok. daha doğrusu başka türlü olmak için bir umudu bir beklentisi yok... insanı kanser edecek kadar kötü bir gecekonduda yaşamış, bu gidişle çocukları da kanser olacak kadar kötü üstelik...
kadına dört dörtlük bir ev ortamı hazırlayıp sunduklarında dahi gözlerinin içi gülmedi... baktım bekledim ama gülmedi. bir insan hayattan bu denli beklentisiz hale gelmiş ve hiç kimsenin haberi yok. olanlar da ya bir şey yapamamış ya da bir şey "yapmamış."
birileri, sadece insan gibi yaşayacak bir ev ortamına bile sahip değil... birileri de altın varaklı mobilyalarda haksızca tribe girsin... aşk acısı çeksin zengin dertleriyle dertlensin filan...
kadın, artık kendisi için neredeyse hiçbir şey istemiyor. tek istediği çocuklarının bir yatağı, bir çalışma masası, içinde hasta olmayacakları temiz bir tuvaletleri filan olması iken...
öteki mesela... dünyanın parasına "fahişe" kiralıyor.
oturdum sorguladım hayatı. ağladım. bu ülkede bu durumda yaşamaya çalışan kim bilir kaç insan kaç aile vardır dedim... öteki yüzyılda hasbelkader birine daha evim şahane ya da başka bir program giderse gider... gitmezse de ha bir eksik ha bir fazla diye avunur muyuz acaba? bilemiyor insan...
kadın kanser hastası. kocası birkaç yıl önce kanserden ölmüş. hayatı boyunca başkalarının eskileriyle yaşamış ve çocuklarına bakmaya çalışmış. mutsuz. çünkü başka çaresi yok. daha doğrusu başka türlü olmak için bir umudu bir beklentisi yok... insanı kanser edecek kadar kötü bir gecekonduda yaşamış, bu gidişle çocukları da kanser olacak kadar kötü üstelik...
kadına dört dörtlük bir ev ortamı hazırlayıp sunduklarında dahi gözlerinin içi gülmedi... baktım bekledim ama gülmedi. bir insan hayattan bu denli beklentisiz hale gelmiş ve hiç kimsenin haberi yok. olanlar da ya bir şey yapamamış ya da bir şey "yapmamış."
birileri, sadece insan gibi yaşayacak bir ev ortamına bile sahip değil... birileri de altın varaklı mobilyalarda haksızca tribe girsin... aşk acısı çeksin zengin dertleriyle dertlensin filan...
kadın, artık kendisi için neredeyse hiçbir şey istemiyor. tek istediği çocuklarının bir yatağı, bir çalışma masası, içinde hasta olmayacakları temiz bir tuvaletleri filan olması iken...
öteki mesela... dünyanın parasına "fahişe" kiralıyor.
oturdum sorguladım hayatı. ağladım. bu ülkede bu durumda yaşamaya çalışan kim bilir kaç insan kaç aile vardır dedim... öteki yüzyılda hasbelkader birine daha evim şahane ya da başka bir program giderse gider... gitmezse de ha bir eksik ha bir fazla diye avunur muyuz acaba? bilemiyor insan...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar