bugün

sigarayi donda saklamak

lisede bizi çok seven bir hocamızın dersi. hoca sınıfa girdi ve direk bizim yanımıza gelerek çocuklar arama yapılacak, üzerinizde sigara varsa atın saklayın yapın bişeyler işte dedi. okulun daly.rak müdürü durmadan arama yapardı ben lisedeyken. hatta benim için bu çocukta hırsız tipi var demişti hayvan oğlu hayvan. lan ben senin varya... neyse.

benim üzerimde bir tek sigara var. lan ne yapıcam bu sigarayı? bide camel ki atılmaz. yazık ziyan bu değere. tek dal sigara, kendi kendimi arasam bulamam ama o zamanki akıl ya, tuttum sigarayı donumun içine soktum. sonra müdür harbiden geldi, yardımcılarıyla sınıfı aradı. siti tuttu, gitti.

tenefüs geldiğinde tuvalete gittim sigarayı çıkarmaya. azimliyim, ordan çıkan sigarayı içicem. yanımdaki baltada 'dur lan yapma, dudaklarına bel soğukluğu bulaşır' diyor. bel soğukluğuna sokayım, o ne ki? neyse, açtım içeri baktım ki sigara parçalanmış. ama lise zamanının hareketliliğiyle paramparça olmuş. toplar, üzerine yapışan tütünlerle susamlı kurabiye görüntüsünde. tenefüs boyu temizlemekle uğraştım. sonra derse girdik. ders içinde birden içime kurt düştü. lan bu sigaranın filtresi nerde?..ya kıçıma kaçtıysa!!!