bugün

yağmur

Yürüyorum, ellerim ceplerimde, ıssız adam triplerinde. Önümde bir hayat akıyor, tutamıyorum. Kimse duymuyor, görmüyor belki ama sessiz sessiz ölüyorum. Yavaşça çürüyor bedenim, acıların en büyüğü, yalnız yapayalnızım...
Kimsesiz, öyle sahipsiz, ölsem cenazemi kaldıran yok. Ölmüşüm bedenimi gömen yok. Ha, bilemem belki duyar birileri kokumu rahatsız olur sonra acır bana bakar acıyarak. Bilemem.
Öyle kalabalık ki yalnızlığım, yüksek sesle konuşmaya korkar oldum. Öyle ya duyulmayacak sesim, hissedilmeyecek nefesim.
isterdim ki bir ağaç olayım, savrulayım rüzgarda sonra bir kuş konsun kollarıma, bir tırtıl yürüsün bedenimde, gölgemde büyüsün çiçekler sonra ben mutlu olurdum mesela.
Yada bir balık olmak mesela, sonsuz mavide gezen, oradan oraya savrulan, sonra bir balıkçı bulurdu belki de beni, belki bir rakı sofrasında meze olurdum belki, görürdüm göz yaşlarını, kahkahaları, ben yine mutlu olurdum belki...
Kıpkırmızı bir gül ya da, sevgi belirtisi bilirsin. Ben en çok kırmızıyı severim çünkü. Çocukken çiçek toplardım ilk önce kırmızı güller süslerdi sepetimi. Sonra bir çiçekçi bulurdu beni, ve bir masayı süslerdim sonra. Belki romantik bir akşam yemeğine eşlik ederdim hissettirmeden ve solardım yavaş yavaş.
yapraklarım savrulurken rüzgarda, ben yine mutlu olurdum belki. kim bilir...
© copyright 2005 - 2026