bugün

ayar ahlakı

Mustaribim ne yalan söyleyeyim. Hiç fark etmez ister ayar verme bahsinde olsun isterse ayar alma. Adabı muaşereye önem gösteren bir adamım. Argodan yeteri kadar nasibini almış kelimelerim de olsa karşıdaki şahsın rektumundan kan getirecek kadar sızlatmam derinliklerini.

Dediğim gibi ayar verme hususunda, kantarın topuzunun iyi ayarlanması gerekir. Karşıdakinin kişilik haklarına saygısızlık derecesine varacak, yargılardan uzak durulması hem evrensel etik ve ahlak hem de hukuksal bir sürece tabidir. Durum böyle iken karşıdakinin bacaklarını ortadan ikiye ayırıp, tecavüzcü coşkun gibisinden araya sıyrılmaya çalışmaktan imtina etmişimdir hep. Sözümü söyle, mevzu bahis ayarzedeyi bayıltır ondan sonra da hususi aracıma bindirerek şişli etfale götürürüm. Tahlildi, serumdu, tomografiydi hepsinin parasını da bizzat cebimden öderim.

Yalnız iyi niyetim suistimal ediliyor. Ben ayar konusunda karşıdakini bu kadar düşünürken, kendi kendini hiç düşünmüyor insanoğlu. Tamam kabul ediyorum, biraz bünyeni yormuş, arkadaşlarının gönderdiği gülücük efektleriyle bezenmiş mesajların sorumlusu olmuş olabilir entrynin altına yazdığım entrym. hafif başın dönmüş, tansiyonun 12/8 yörüngesinden bi hayli sapmış da olabilir. Ama insan bir editlemeden o giriyi değiştirmez ki. Bir de silenler var. O çok acaip. Bu da yeni bir ayar mekanizması galiba. Adam ayar yediği entryi siliyor, sonra benim entry kendi kendiyle kavga ediyor. Bakanlar da ulan adama bak mal mı lan bu diye hayıflanıyor. Oysa ki bilmiyor ki sözlüğün o suları bir tarih kokuyor. Bilmiyor ki bu adam orda birilerini denize dökmüş, birilerinin fena halde gözünü korkutup söz konusu başlığın yanına bile yanaşmaktan men etmiş. Kimse bilmiyor, anlamıyor. Neden mi? Çünkü ayar ahlakı yok hazımsız bünyelerde. Ama bu yüce amaç uğruna binlerce entrym de kendi kendisiyle savaşır gibi gözükse de, bir gün gelecek ben ve benim gibilerin vereceği ayarların korkusu yüzünden, geceleri gözünüze uyku girmeyecek ve akılcılıktan nasibini alamamış entrylerle donatamayacaksınız sözlüğü. Biz orda hazır bekleyeceğiz, müreffeh yarınların garantisi olarak.