bugün

major league baseball

otuz takımdan kurulu amerikan beyzbol ligi. beşer takımdan oluşan gruplar ve bu grupların üçer üçer birleştiren konferanslardan müteşekkildir.

takımlar regular season* başlamadan önce spring training denen naneye katılırlar. arizona'daki cactus league, florida'daki grapefruit league'de toplanırlar. genelde şubat ortalarında başlar ve yaklaşık altı hafta sürer. genelde hazırlık/dostluk/gösteri maçları olarak adlandırılsalar da grupların şampiyonları vardır.

sonrasında genelde nisan'ın ilk pazar günü regular season başlar. her takım olağan mevsim boyunca 162 karşılaşmaya çıkar. zaman zaman tie break karşılaşmaları da oynanır. sonuç olarak ekim'in ilk pazar günü olağan mevsim biter.

sonrasında post season* başlar. play off'lara grupların en çok yengi kazanmış takımları ile her konferanstan grup lideri olmayan en çok yengi almış ikişer wild card sahibi takım kalır. konferansların wild card'lı takımları aralarında tek maçlık bir kapışmaya çıkarlar. karşılaşmayı kazanan takım üç grup lideriyle birlikte division series'e çıkar. division series 5 karşılaşma üzerinden oynanır ve 3 yengi alan tur atlamış olur. konferans finalleri 7 kaşılaşma üzerinden oynanır ve 4 karşılaşmayı alan world series'e gitmeye hak kazanır. gene 7 karşılaşma üzerinden oynanan ve 4 karşılaşmayı alanın şampiyon olduğu world series'dir.

sonuç olarak spring training'i saymazsak şampiyonluğa giden bir takım en az 175, en çok 183 karşılaşmaya çıkarlar.

amerika'da giderek popülaritesini yitirmektedir ve mlb yönetimi pek çok girişimle düşüşe engel olmaya çalışmaktadır.