bugün
- akepe neden kültürel hegemonyayı ele geçiremedi15
- ilişkilerde fizik mi kimya mı önemlidir sorgusu6
- sözlükteki gizli düşmanım9
- muhtarlıkların kapatılması gerekliliği3
- insanın geçmişinin karanlık olması8
- hayalet gibi bir insan olmak3
- içtim şarabı13
- giresun da otobüs durağında bekleyen turist kız5
- genç görünmeye çalışmak2
- her insanın bir cini olması7
- venezuella depremi3
- daha relax3
- sözlükte neden atatürk ve türk bayrağı resmi yok3
- özelden sözlük erkeklerini taciz etmek3
- sektör öldü tek yol tıp diyen primat3
- japonya7
- kadir inanır22
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet17
- hiç kimsenin sevmediği bir insana aşık olmak3
- aşure yapan sözlük kızları7
- of çok sıkıcı olmanız2
- şafak çak2
- bik bik'in mutfağına konuk olmak7
- her türk kızını türbanlı zanneden gavur9
- çift katlı otobüs2
- trump ara seçimleri kaybederse soruşturma geçirir5
- rakı sevmemek6
- sesi güzel olan kızların çirkin olması sorunsalı2
- insan olmaya ceyrek kala3
- sözlük kızlarını harika yapan detaylar7
- aydilge'nin sanat güneşi olması2
- 7 aydır berlinde yaşıyorum soruları alayım7
- kemalist dünya24
- tas kafa traşlı hırt sorunu5
- cinsel başlıklara yazmayan bayan yazar2
- bazen şık bazen relax mod2
- trolluğun zeka gerektirdiği gerçeği3
- türkiye bedava para kazananlar ülkesidir2
- bu sıcakta karpuz tarlasında çalışmak4
- şeriatçıları afganistana sürmek4
- çok güzel ama manyak kadın7
- iran'ın abd saldırısına karşılık tehdidi5
- en son ne yediniz2
- mustafa kemal atatürk7
- üniversitelerin gereksiz olması16
- aşk5
- true'nun çaylak olması16
- hayattaki şans seviyeniz4
- anın görüntüsü20
- dünya da her insanın bir ismi olması3
HAYRETTiN KARAMAN tarafından verilendir!
--- alıntı ----
'Bana... birçok kişi, 'Devletten veya belediyelerden haklı ve meşru olarak ihale alıp istifade ve kâr eden kimseleri, yardımda bulunsunlar diye hayır kurumlarına yönlendirsek bunda bir sakınca var mıdır' diye sordular.
Buna verdiğim cevap şudur:
Hayır işlesin diye teşvik ve sevkettiğiniz kimseler Müslüman iseler ve siz istemeseniz bu yardımı yapmayacak idiyseler ve/veya bir daha iş ve ihale alamam diye bu yardımı yaparlarsa bundan ecir (sevap) alamazlar. Ama kayıtlı ve şeffaf olmaları şartıyla hayır kurumları bundan istifade edebilirler; çünkü onların bir zorlamaları ve baskıları söz konusu değildir, verenin de baskı altında verdiği bilgisine sahip değillerdir '
'Bir yerlere yardım edecek diye bir kimseye 'layık, ehil, en iyisi, en hesaplısı, kamu için en yararlısı olmadığı halde' ihale verilirse yapılan ihanet olur ve elbette caiz olmaz'
--- alıntı ----
http://www.gazeteciler.co...tvasini-yazdi-74029h.html
belki hayrettin hoca bunu yolsuzluğa fetva vermek amacı ile vermedi ama iktidar çevreleri buradaki ifadelerle kendini aklamaya çalışınca fetva da amacından çıktı!
gelelim fetva ile güncel duruma!
1) son havuza para toplama olayında kamuya yansıyan kasetlerde olduğu gibi demek ki insanlardan zorla (!) ve karşılığı sonrasında ihale ile ödenmek üzere para toplandı!
öyle ki parayı verenlerin ifadeleri ile yüzü kızaran, tansiyonu çıkan, sabaha kadar uyumayanlar oldu!
2) amaç derneğe yardım değil amaç siyasi erkin beklentilerini gerçekleştirmek! böyle olunca amaç hayır değil! önden derneğe para vererek sonradan çıkar elde etmek! ya da peşinen elde edilmiş faydaların diyetini ödemek! ancak gaza gelen işadamının "milletin amına koyacağız" ifadesinden daha alınacak ihalaleler olduğunu anlıyoruz!
3) derneğe gelen paralar kayıtlı ve şeffaf değil! daha kılıçdaroğlu'nun sorduğu 99 milyon TL'lik para transferinin sebebini açıklayamadı rte!
kısacası az buçuk aklı çalışan her insanın söyleyeceği gibi bunun adı "rüşvettir" "yolsuzluktur"!
--- alıntı ----
'Bana... birçok kişi, 'Devletten veya belediyelerden haklı ve meşru olarak ihale alıp istifade ve kâr eden kimseleri, yardımda bulunsunlar diye hayır kurumlarına yönlendirsek bunda bir sakınca var mıdır' diye sordular.
Buna verdiğim cevap şudur:
Hayır işlesin diye teşvik ve sevkettiğiniz kimseler Müslüman iseler ve siz istemeseniz bu yardımı yapmayacak idiyseler ve/veya bir daha iş ve ihale alamam diye bu yardımı yaparlarsa bundan ecir (sevap) alamazlar. Ama kayıtlı ve şeffaf olmaları şartıyla hayır kurumları bundan istifade edebilirler; çünkü onların bir zorlamaları ve baskıları söz konusu değildir, verenin de baskı altında verdiği bilgisine sahip değillerdir '
'Bir yerlere yardım edecek diye bir kimseye 'layık, ehil, en iyisi, en hesaplısı, kamu için en yararlısı olmadığı halde' ihale verilirse yapılan ihanet olur ve elbette caiz olmaz'
--- alıntı ----
http://www.gazeteciler.co...tvasini-yazdi-74029h.html
belki hayrettin hoca bunu yolsuzluğa fetva vermek amacı ile vermedi ama iktidar çevreleri buradaki ifadelerle kendini aklamaya çalışınca fetva da amacından çıktı!
gelelim fetva ile güncel duruma!
1) son havuza para toplama olayında kamuya yansıyan kasetlerde olduğu gibi demek ki insanlardan zorla (!) ve karşılığı sonrasında ihale ile ödenmek üzere para toplandı!
öyle ki parayı verenlerin ifadeleri ile yüzü kızaran, tansiyonu çıkan, sabaha kadar uyumayanlar oldu!
2) amaç derneğe yardım değil amaç siyasi erkin beklentilerini gerçekleştirmek! böyle olunca amaç hayır değil! önden derneğe para vererek sonradan çıkar elde etmek! ya da peşinen elde edilmiş faydaların diyetini ödemek! ancak gaza gelen işadamının "milletin amına koyacağız" ifadesinden daha alınacak ihalaleler olduğunu anlıyoruz!
3) derneğe gelen paralar kayıtlı ve şeffaf değil! daha kılıçdaroğlu'nun sorduğu 99 milyon TL'lik para transferinin sebebini açıklayamadı rte!
kısacası az buçuk aklı çalışan her insanın söyleyeceği gibi bunun adı "rüşvettir" "yolsuzluktur"!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar