bugün
- fenerbahçe12
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüleri3
- yarın kpssye girecek yazarlar12
- uyuşturucu2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı40
- beşiktaş9
- ekşi sözlük8
- saraca finch house3
- çocuklara verilen farklı isimler12
- anın görüntüsü25
- enayimiknatisii36
- saraca097
- ölüm9
- dansöz izleme keyfi12
- gocu51
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- aziz yıldırım12
- insan olmaya ceyrek kala26
- hangi renksiniz17
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- iş kazasında ölen işçiye tali kusur3
- serhat kılıç13
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- amerikada hasidik yahudi avı başlaması8
- kumral erkek3
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- ismail kartal9
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- ne yazarsanız yazın anında gerçeğe dönüşseydi8
- tai lung42
- özledim mesajına verilecek cevaplar13
- kerem aktürkoğlu8
- fusya semsiyeli yabanci8
- online listesinden manita beğenmek7
- sözlükteki şer çetesi12
- ölümün delilinin olmadığı gerçeği4
- regex2
- sözlükte herkesin avcı olması12
- geleneksel ciğer ısrmarlama şenlikleri9
- sözlükteki zorbalar12
- s'i l v'e r m'i s t29
- flört uygulaması eşleşme algoritması2
- geceye bir söz bırak8
- uzak durulası insan modelleri5
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak6
- bik bik dondurma yapsın da görelim6
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- 5 eylül 2026 köprülerin özelleştirilmesi13
tatil nedeniyle gittiğim eski mahallemde, âdettendir, her gördüğüme "oooo nasılsın" deyip sarılıyorum. arada tanımadıklarım da var tabii. eski arkadaşlar da buluşmak üzere gelmiş.
maç yaparken sürekli takımıma aldığım elemanlar evlenmiş falan feşmekân. sohbet, muhabbet derken dedim ki, her bulduğumuz bozuk parayı götürüp banka gibi yatırdığımız mahalle bakkalını da bir görelim.
neyse arkada mahallenin yeni çocukları, yanda eskiokullar sürü hâlinde gidiyoruz. süleyman abi'den de az taso, fırıldak(topaç), bilye, sporcu kâğıdı almadık yani. heyecan var. bayramlarda koşa koşa gider ne kadar kız kovalayan, torpil varsa alır adamın ev kirasını çıkarırdık. onun bizi görmeye gelmesi lazım falan diye atarlanıyorum içimden.
bakkalın önüne geldik ve film sahnesi edasıyla tabelaya doğru şöyle bir sırıtarak baktım. tabii tüm arkadaşlar eski günlerdeki gibi bakışı atıyor benimle. arkadaki çocuklar da acaba abiler sihir falan mı yapacak beklentisiyle dişleri dışarıda seyre dalıyor o an tabelayı.
-süleyman abiii, diye bağırıyorum.
yoldan geçenler falan bakkalı mı soyacak bu ibneler derken, başlıyorlar izlemeye kaldırımdan. süleyman abi piyasada yok. içeriden devasa bir adam çıkıyor. sakallı makallı şöyle. arkadaki çocuklar bir anda dağılıyor. dayı ürkütücü. hacı misi kokuyor bir yandan.
-süleyman abi yok muydu, diyorum ürkek bir sesle.
-yeeaak, diyor dev hacı dayı. arkasına bakmadan dükkâna giriyor.
içimden, "yok dedi galiba" diyorum.
arkadaşlara başımla hadi gidelim işareti yapıyorum. sürü hâlinde sokağa dönüş yapıyoruz. mahallenin gizli servis sorumlusu bir abla vardı. teyze olmuş tabii. her şeyi bilir deyip ona soruyoruz olayı.
meğer süleyman abi'nin görev yerini değiştirmişler. çocukları, kız kovalayan bahanesiyle sokak eylemlerine hazırladığı gerekçesiyle sürmüşler mahalleden. yerine de ahlak kurallarını bilen bir bakkalı getirmişler.
ah be süleyman abi.
maç yaparken sürekli takımıma aldığım elemanlar evlenmiş falan feşmekân. sohbet, muhabbet derken dedim ki, her bulduğumuz bozuk parayı götürüp banka gibi yatırdığımız mahalle bakkalını da bir görelim.
neyse arkada mahallenin yeni çocukları, yanda eskiokullar sürü hâlinde gidiyoruz. süleyman abi'den de az taso, fırıldak(topaç), bilye, sporcu kâğıdı almadık yani. heyecan var. bayramlarda koşa koşa gider ne kadar kız kovalayan, torpil varsa alır adamın ev kirasını çıkarırdık. onun bizi görmeye gelmesi lazım falan diye atarlanıyorum içimden.
bakkalın önüne geldik ve film sahnesi edasıyla tabelaya doğru şöyle bir sırıtarak baktım. tabii tüm arkadaşlar eski günlerdeki gibi bakışı atıyor benimle. arkadaki çocuklar da acaba abiler sihir falan mı yapacak beklentisiyle dişleri dışarıda seyre dalıyor o an tabelayı.
-süleyman abiii, diye bağırıyorum.
yoldan geçenler falan bakkalı mı soyacak bu ibneler derken, başlıyorlar izlemeye kaldırımdan. süleyman abi piyasada yok. içeriden devasa bir adam çıkıyor. sakallı makallı şöyle. arkadaki çocuklar bir anda dağılıyor. dayı ürkütücü. hacı misi kokuyor bir yandan.
-süleyman abi yok muydu, diyorum ürkek bir sesle.
-yeeaak, diyor dev hacı dayı. arkasına bakmadan dükkâna giriyor.
içimden, "yok dedi galiba" diyorum.
arkadaşlara başımla hadi gidelim işareti yapıyorum. sürü hâlinde sokağa dönüş yapıyoruz. mahallenin gizli servis sorumlusu bir abla vardı. teyze olmuş tabii. her şeyi bilir deyip ona soruyoruz olayı.
meğer süleyman abi'nin görev yerini değiştirmişler. çocukları, kız kovalayan bahanesiyle sokak eylemlerine hazırladığı gerekçesiyle sürmüşler mahalleden. yerine de ahlak kurallarını bilen bir bakkalı getirmişler.
ah be süleyman abi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar