bugün

taciz

sabah sekiz buçuk otobüsüne biniyorum arkadaşla. O kadar sıkışık ki arka kapıdan. Merdiveni çıktıktan sonra ilerleyemiyorum. Bakıyorum arkadaşım binememiş. Ben de oradaki "kapalı" ve benim yaşlarımda bir ablamızla direğin arasına sıkışıyorum, böylece arkadaşım binebiliyor.

Ulan sonra bir bakıyorum, yaslanıyor bu kız bana. Bildiğin dayıyor arka organını. Direkle aramda 1 cm var, çekiyorum kendimi, ablam da aynen tekrar yapışıyor bana. Sağa sola kaçamıyorum. O an dönüp baktım zaten süslü püslü bir şey. Kırmızı mantoyla tesettür nasıl oluyorsa.

itiyorum bunu. Kendim durmam gereken yere geliyorum. O tekrar yaslıyor. Ulan desem ki hanfendi napıyorsunuz? Koca otobüsün gözünde ben tacizci olacağım. Mecburen razı oluyorum. O da fırsattan istifade omuzlarını da dayıyor. Bir ara bacaklarını da dayamayı denedi de beceremedi haspam.

Bakın benim tesettüre antipatim yok, müslümanım. Tesettür islamda var. Ama şunu da açıkça söyleyebilirim ki namusun bir kısmı bacak arasında. Başına örtüyü kapatıyorsun ne güzel. Öyle dikkat çekici sarı, açık yeşil, kırmızı gibi renklerle tesettür olmaz ama hadi neyse. Ama otobüste, yüzünü dahi görmediğin, tanımadığın bir erkeğe dayanmaktan zevk alıyorsan kusura bakma, namusun yarısı gitti. Bir şal ya da eşarp ne kadar büyük olursa olsun, olmayan namusu örtemez.

Ama nedir, tecavüze uğramadım. Kadınlar çok uğruyor ama erkekler onların çeyreği kadar tecavüz mağduru. Ama mesele "beni ellediler sana soktular mı?" meselesi değil. Mesele insanın cinsel dokunulmazlığı ve bunun çiğnenmesinin suç olması. Adalet mi? O ne demek?