bugün

garsona iyi davranan insan

bu başlıkta ve zıttı olan başlıkta okuduklarımdan anladığım kadarıyla birçok insan sırf garsonlara iyi veya kötü davranmak için lokantada yemek yiyor veya yenildiğine inananlar var.

yoksa siparişi verirsin sipariş gelir yersin ödersin gidersin. bu eylemler arasında çıkan her sıkıntıyıda garsona iletirsin. bardakta leke var diye bulaşıkhaneye inip bulaşıkçıya iyi yıka bardakları demeyiz. garsona bardak lekeli deriz. veya aynı denklemde aşçıya aynı denklemde az personel çalıştıran müessese sahibine? bu sebeplerden garsona yükleniyorsan bu senin kötü değil aptal olduğun anlamına gelir.

garsonun sırf gıcıklığından kötü hizmet verdiğini görmüşlüğüm var sırf garson diye aşağılananı görmüşlüğüm yok. var olabileceğine inancım var.

hem çokta takılacak mevzu değil sonuçta hiyerarşiyi sindirmiş bir ülkeyiz hem makamsal sistemsel olarak hem kapitalizm versiyonu olan karşındakinin kıyafetinin etiketine gösterilen hürmet bakımından. çoğu garson da bu paralellikte hizmet seviyesini, iletişim seviyesini arttır çoğu veznedar çoğu banka müdürü çoğu bakkal kasiyer... yani çoğu insan.