bugün

aleviler

yarısından fazlası kemalist olduğu halde biz yıllardır eziliyoruz falan diyen kesim. yav bu kemalistler asli unsur değil miydi bi ara? nasıl oluyor da hem asıl olup hem de ezilebiliyorsunuz? zaten kemalist olmayanları da dhkp c gibi terör örgütlerinin elemanıdırlar.
bunların cemevi istiyoruz, inancımıza saygı istiyoruz diye yaygara koparmaları da ilginçtir. inanın hiçbirinin inançla falan ilgileri yok. sadece mezhepçilik yapmayı bilirler, din kitap umurlarında değildir aslında. en tehlikelileri ise hatay ve tunceli de yaşar. bu zamana kadar tanıdığım alevilerden en pis olanı tunceliliydi. kürttü, solcuydu ama atatürk ü de çok severdi. e atatürk ün islam a karşı olan tutumu belli, nasıl sevmesin ki... geri kalan şeyler önemli değil.

ayrıca bu alevilerin milliyetçi olanlarına da sakın aldanmayın. alevi kimlikleriyle dışlandıkları için türk kimliğiyle var olmaya çalışırlar, hepsi bu. yoksa türklükle falan alakaları yok. türk milleti müslümandır, alevi değil. balkanlardan gelen alevilerin de türk oldukları şüphelidir.

bunların şehirli olanları ateist olur genelde. anadolu dakilerin de bir kısmı böyle, bir kısmı da öyle saz çalıp ibadet etmeye devam eder hala.

eminim ki ülkedeki ateist nüfusun yüzde 90 ı eski alevidir. ama hepsi hala aleviliği ölümüne savunur o ayrı. bırakın hakareti, aleviliğe en ufak bi eleştiri yapan tek bir ateist göremezsiniz.

suriye olaylarıyla beraber türkiye de iç savaş çıkarma gayretinde bunlar. esed kullanıyor çünkü bu rafizileri. gezi parkı dalgasında bikaç tane aleviyi öldürdüler tüm aleviler ayaklansın diye ama başarısız oldu. yine olacak bu, ara ara deneyecekler. gidip kendi evlerini işaretliyorlar falan... valla ben başbakanın yerinde olsam esed le bi şekilde anlaşır, alevileri komple suriye ye yollar, ordaki sünni türkmenleri türkiye ye alırım. kimse kusura bakmasın kardeşim bu ülkeye, millete ve islam a faydası dokunmuş tek bir alevi dahi yok.
güncel Önemli Başlıklar