bugün

tatarlar

babanne tarafından mensubu olduğum savaşçı, inatçı, dirayetli, bir o kadar da misafirperver bir turan halkıdır.

tatar genleri baskın olsa gerekki sadece çeyreğim tatar olmasına rağmen elmacık kemiklerim çıkık ve gözlerim de çekik. hoş ailemin geri kalanı da oğuz türkü olduğu için şaşırmamak gerek.

tatarların en belirgin özellikleri ise saç renklerinin farklılıklar içermesine karşın tenlerinin beyaz, elmacık kemiklerinin çıkık, gözlerinin de çekik olması, ayrıca diğer çekik gözlü halklara hiç benzemezler. boyları genelde orta-uzun ve yapıları güçlü ve iridir. ben ufak tefek bir tatara henüz hiç rastlamadım. hatta kadınları bile kemikli ve yapılıdır.

günümüzde tatarlar yoğun olarak ukrayna kırım özerk cumhuriyeti ve rusya tataristan özerk cumhuriyetinde yaşıyorlar. ukraynada yaşayan tatarlar daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarına karşın rusya tatarları bilim, spor, sanat, siyaset ve edebiyat alanında uğraşmaktadırlar. öyleki bugün rusya federasyonunda akademik çevrelerde yığınla tatar akademisyen bulabilirsiniz.

tatarlar belki de macarlar kadar türkolojiye meraklı olup türk dünyasının belki de en eğitimli kitlelerinden biridirler. rusya federasyonunu dünyada temsil eden sporcu, sanatçı, bilim adamı, akademisyen ve yazar yığınla tatar bulabilirsiniz. bilhassa tataristan tatarları türk dünyasının yüz akı aydınlık yüzüdürler.

türkiyede yaşayan tatarlar ise daha çok eskişehir, bursa, balıkesir, bilecik, istanbul, konya, mersin, ankara, manisa, kütahya, kırıkkale, amasya, samsun, trabzon gibi şehirlerde yaşarlar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar