bugün

dragonforce

Sahne performanslari ile album calismalari arasinda cok buyuk fark olan metal gruplari katagorisinde, en iyi ornek teskil edecek gruplardan bir tanesidir. 2004 yilinda kadar gerek Ingiltere'de gerekse Avrupa'da populer olan power metal'e ragmen bir turlu istenilen basari duzeyine ulasamamislardir.

Roadrunner Records'un bolgesel uslerine independent kontrat hakki vermesi ile * Birlesik Krallik ofisi ilk imza attigi isimlerden bir tanesi DragonForce olmustur. Roadrunner Records'un kanatlarinin altinda bir an da sahlanan bir dragona donusmus, katilesi bariz bir sekilde fark eden albumler gelmis, ABD pazarinda simdiye kadar Blind Guardian dahil, hic bir power metal grubunun gormedi promosyon calismalari ile, inanilmaz bir une kavusmus Ingiltere kokenli bir gruptur.

Albumlerinde genelde sadece bir yada iki tane saglam parca bulunur. Bir cok hizli olacam diye ucan gitaristin baslarina gelen vaka gibi, melodi duygulari kaybolmus ve bestekarlik yonleri zayiflamis, biri cekik gozlu, 2 gitaristin bir kliplerinde isi Guitar Hero oyuna cevirdikleri 15 yil sonra isimlerini,ne yazik ki kimsenin hatirlamayacagi bir grup olarak metal tarihine gomulmelerini temmenni etmedigim bir gruptur ayrica.