bugün

bitcoin

atm kurarak kontrol altına alınmaya çalışılan ama bunun mümkün olmadığı bir zeka ürünüdür.

toplamda sirkülasyonda olabilecek bitcoin 21 milyon adet olabiliyormuş en fazla. bugün itibariyle dolaşımda olan bitcoin sayısı 11.950.000 ve 1 bitcoin yaklaşık 250 dolar civarında. winlevoss'lar bütün varolan bitcoinin yaklaşık % 1'ini ellerinde bulunduruyorlar şu an için.

büyük ihtimalle marjinallerin yasadışı ürün alım satımı bahane gösterilerek uzun süre marjinalleştirmeye kalkacaklar. sonra devletler protokolde ya da olayın matematiğinde açık bulup sistemi itibarsız hale getirmeye çalışacaklar. sistem açık kaynak kodlu.

yani rahmetli silkroad dada bitmit dede asıl ulaşılmak istenilen dolardır ve ulaşılmak istenilen dolar karşılığı bitcoin anlık olarak çevirilir. bitcoinin hızla yükselmesi , bir hızla düşmesinin sebebi de budur. arkasında hizmet, endüstri yoktur bu nanenin. ve tamamen anlık birkaç milyon insanın ona sahip olma güdülerinin şişmesi ve sönmesi üzerine değerlenmektedir.
her para piyasasında olduğu gibi kur üzerinde spekülasyon yapılır ki, spekülasyon modern ekonominin can damarıdır zaten.
azınlığın elinde bir oyuncak olması ve arkasında endüstri olmaması sebebiyle çok kırılgan olan paritenin , agresif algılanmaması gerekir.
mesela almanyaya tatile gitmiş bir japon olsanız ve , almanyada içinde yoru olan çantanızı çaldırsanız, ve cebinizdeki yenlerinizi kimse almaya talip olmasa, bir ekmek karşılığında bile milyonlarca yen verebilirsiniz. yani acil ihtiyaçlar için paradan vazgeçer insan.
bitcoin marketi güzel yapan budur. poker sitesine para yatırmış gibi , zaten vazgeçtiğin bir para üzerinden işlem yaparsın( tüm dünyada böyle işler yüzde 99.9) kısacası anlatmak istediğim pariteyi tahmin etmek çok kolaydır, çünki acil ihtiyaçları için kur değiştiren insanlar yok ticaretinde. dedim ya en azından şimdilik. bitcoin devletler tarafından yasaklanmazsa ve gercek bir ekonomiye dönüşünceye kadar işte bu yüzden bu grafikte rant var.