geri zekalılara hazırlanan haber ve bilgiler

olağan gündemin azıcık dışına çıkan konuları genelde irdeliyoruz ama, büyük gündem maddeleriyle ilgili yapılanlarla ilgili de birşeyler söylemek lazım.

http://siyaset.milliyet.c...detay/1785020/default.htm

akp oy durumunu toparlamak için geldi-gitti yine ilk gündem maddesine yapıştı. arkadaş ne zorlu süreçmiş bu ya! üniversitede türban serbest olsun olmasın, bir sürü konuşuldu birşeyler oldu. tamam taksınlar, ne olursa olsun tavrımı o günden beri değiştirdiğimi hatırlamıyorum. sonra yok kamuda taksın-takmasın, mecliste taksın-takmasın. ya mesele artık türban takılsın takılmasın meselesi değil, bunu kafaya takarsın-takmazsın meselesi. bu konu konuşuldukça, bundan nemalanan hükümetin popülaritesi artıyor. halbuki bildiğim kadarıyla daha türban takılmasıyla ilgili yönetmelikleri değiştirmediler, gerekçe de belli işte: her dönem kaymağını yiyelim.

chp başta olmak üzere diğer muhalefet partileriyle ilgili de şöyle bir durum var: Bu adamların gündeme gerçek konuları getirmediğinden yakınıyoruz ama, onların mı yoksa medya kuruluşlarının mı gündeme getirmesiyle ilgili bu durum anlayamadım. yine de, gezi olayları başladığından beri yaşananlara verilen tepkilerin fazlaca popülist ve genele yayılmayan tepkiler olduğunu görüyorum.

kanaatim, ulusa seslenirken yalan söyleyen bir başbakanımız var ve bundan sonra söyleyeceği hiçbirşeye de güvenilmez. dahası, kendi tabanı dışındaki insanlar sorumluluk alanında değilmiş gibi konuşuyor ve hiçbirşey için sorumluluk almıyor.

http://akparti.gen.tr/imd...iyorlar-10392-haberi.html

marmaray projesi sonuçta hepimize hizmet edecek, ama bunu tamamen kendisi yapmış gibi başbakana mal etmek hem samimiyetsizlik hem de ayıptır. eh, kendisiyle bu kadar özdeşleştirince de ona muhalefet edenler yapılan işe muhalefet etmiş oluyorlar. bunlar hep birbirini mi doğuruyor bilmiyorum ama, sonra başbakan çıkıp oluşan sorunla ilgili abuk subuk bir açıklama yapıyor. arkadaş bu tarz aksamalar olur, her yerde, ne var ki bunda? ama yok, hep mağdur ve haklı olan hükümet, diğerleri kötü.

ya arkadaş, defalarca yazdık. gezi direnişinde anayasal protesto hakkı kullanıldı. buna sert müdahalenin açıklaması yok, ama buraya destek veren tiyatroların ödenekleri kesiliyor, haziran ayında chp başta bu direnişe destek de vermişlerdi. kim nasıl kafa kola aldıysa diyemiyorlar ki: bu direniş haklıydı, sebebi belliydi. susturmaya çalışırken çuvallandı, yaralı ve ölüler çıktı. birisi bunun hesabını versin!

gerizekalıyız, bu kadar iş güç arasında gündemimiz buysa hakikaten gerzeğiz vesselam.