bugün
- gerizekalı yazarlar zirvesi13
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi9
- queen feristah6
- laf sokarken imla hatası yapmak6
- tanga giyen erkek6
- semicenk4
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir11
- sözlük yazarlarının kombinleri13
- kadınlar ne ister4
- şırnak üniversitesi rektörü abdürrahim alkış4
- zor erkeği oynamak4
- erdoğanın eski gücünü kaybetmesi6
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası14
- eski sevgilinin kabotaj bayramını kutlamak8
- özgüveni düşük tuvalet kapağı3
- hapşıracak gibi olmak3
- geldi yine deli3
- taksicilerin gri pantolon ve gömlek giyecek olması3
- ben ekonomistim4
- deniz göktaş12
- iyi futbol oynar mısınız9
- bugün ne yaptınız9
- kemal kılıçdaroğlu11
- okulda felsefi sorgulama yasağı3
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- önüme geleni friendzonelarım2
- 158 boyundaki diva kız2
- volkswagen3
- spor yapmayan erkek6
- şahsuvaroğlu2
- avrupa klima krizi4
- pandela24
- gizem altunsoy3
- matrix'deki zencinin torbacı olması6
- yazın dışarıda çırılçıplak dolaşmak isteyen insan2
- mustafa kemal atatürk13
- tırcı kadınlar2
- aktrollerin ibb davasını takip etmeyi bırakması21
- tanga giyen kız2
- birazdan temmuza giriyoruz12
- atatürk'ü sevmemek8
- gay bedenler klübü2
- aşk9
- senin işin ekimde bitiyor2
- matematikte en büyük ve en küçük sayının olmaması3
- samuel chukwueze'nin trabzonspor'a transferi4
- dünyanın en ünlü dört keli3
- amsızlık4
- ankara'nın nato zirvesi hazırlıkları3
- devlet4
Xavier Dolan'ın yazıp yönettiği iki filmi izlemiş biri olarak Laurence Anyways'in diğer iki filmine göre daha yorucu ve daha profesyonel bir iş olduğunu söyleyebilirim.Öncelikle filmin gerçekten gereğinden uzun olduğunu söylemeliyim filmin süresi jeneriği saymassak yaklaşık 2 saat 42 dakika ve bence yarım saat filmden rahat kesilip kısaltılabilirmiş.Xavier Dolan'ın diğer iki filmi gibi bu filminde hikayesi oldukça ilgi çekici,filmin yaklaşık ilk bir buçuk saati hem sürükleyici hem de izlemesi keyifli ama film ilerledikçe hem kısır döngü içine giriyor hem de insan ister istemez ne gereği vardı bu kadar uzatmaya diyor.Film genel olarak baştan sona bakıldığında kesinlikle farklı bir deneyim zaten Xavier Dolan farklı bir sineması olacağını ilk iki filminde sinyalleri vermişti ayrıca ilk iki filme göre kesinlikle bu filmde dramı daha fazla hisettim filmde zaman zaman dramatik anlar oldukça yoğunlaşıyor ve film beni bile zaman zaman duygulandırmayı başardı.Film zaman zaman gerçekten hem çekimleri olsun hem müzikleri olsun sinemasal anlamda beni doyurdu.Baştan sona sürükleyici bir film değil belki ama dediğim gibi ilk bir buçuk saat gerçekten sürükleyici.Oyunculuklar çok başarılı özellikle Melvil Poupaud ve Suzanne Clément gerçekten iyi oynamış unutmadan Suzanne Clément'in bir restorantaki çıldırma sahnesi var gerçekten oyunculuk o sahnede tavan yapmış.Kullanılan müzikler genel anlamda başarılı.Son olarak ben filmi beğendim diyebilirim bir başyapıt değil ve kesinlikle herkese hitap eden de bir film değil ama farklı bir deneyim yaşamak isteyenler Laurence Anyways'i izlesin derim.
7/10
7/10
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar