bugün

kadın erkek eşitliği

tarihsel olarak baktığımızda ilk zamanlar erkeklerin kas güçlerini kullanarak güvenliği ve avlanarak evin genel ihtiyaçlarını karşıladığı, kadınlarınsa evin içinde çocuklara bakmak ve temizlik gibi işleri yaptığı iş bölümünün son iki asırda kapitalizmle birlikte kadının da işgücüne aktif olarak katılmasıyla kaçınılmaz olarak ortaya çıkmış, ancak kadınların erkeklerden farklı olarak doğurgan ve anaç yapıları ve biraz da geçmişteki alışkanlıkların değişmesinin zorluğu nedeniyle günümüze kadar devam etmiş olan, evrimini tamamlayamamış kavram.
erkeklerin ve kadınların fiziksel ve ruhsal koşulları nedeniyle salt eşitsiniz diyerek sağlanması pek de mümkün görünmeyen eşitlik hukuk önündeki eşitliğin yanısıra kadınların bazı alanlarda korumaya alınması yoluyla desteklenerek sağlanmaya çalışılagelmiştir. ücretli ve ücretsiz doğum izinleri, kadına şiddetin cezalandırılması, kadın sığınma evlerinin varlığı buna verilebilecek örnekler olabilir.
kadınla erkek arasında bu eşitliği ihlal edecek her türlü suçun genellikle ispatı zor olduğu için mutlak eşitlik yolundaki ilerleme hala son derece yavaştır.