büyümek

zordur çocuk olmak zira;
- vakt-i zamanında bakkal amca tarafından yeterince saygıyı göremediğiniz, sizden sonra gelenlerin sırf 'büyük' oldukları için daha öncelikli olması ve paralarını vermesi, dolayısıyla sizin beklemenizle sonuçlanan durumlar sıktır, zira kimse sizi adam yerine koymaz
-' sen çocuksun, çocuklar lafa karışmaz' lafıyla sık sık karşılaşırsınız
-gitmek istediğiniz yerlere tek başınıza gidemezsiniz
-hep birşeyler yapmak için birilerinin iznini, onayını almak zorundasınızdır.
-vs dir, vs dir.

bu nedenledir ki büyümek istersiniz..

sonra günler geçer, birden siz fark etmeden büyüyüvermişssinizdir.
hayat artık daha zordur. insanlara olan güveniniz gün geçtikçe gördüğünüz olaylar karşısında yitmiştir. hep 'düzelecek' diye bekleseniz de hiçbir şey çocukluktaki gibi olmaz.

sorumluluklarınız, sorunlarınız da sizin gibi büyümüştür. içinden çıkılması zor durumlarla karşılaştığınızda tüm sorumluluk sizdedir ve kimse ''dur ben halledeyim'' demez, herkes ' eşşek kadar kızsın/adamsın, başının çaresine bak' der. hatta çoğu zaman bunu bile demezler.

gitmek istediğiniz yerlere tek başınıza gidersiniz ama eskiden zar zor izin alarak hatta daha heycanlısı kaçarak gittiğiniz zamanlardaki tadı asla vermez. hiçbir şey çocukluktaki kadar eğlenceli değildir.

artık sorumluluklarınız vardır ve aynı mfö' nün şarkısındaki gibi 'mecburen mecburen, işe gitmek mecburen, eve dönmek mecburen, mec-bu-ri-yet-ten!' şeklinde bir hayatın içine sıkışıp kalırsınız. çocukken olduğu gibi sorunları düşünmeden sokakta saatlerce oynayıp üstünü başını batırmak artık yoktur, hayat daha zordur. *

özetle;
-insanlara güveninizi yitirmiş
-bazı şeyleri 'istediğiniz için' değil 'mecburiyetten' yapıyorsanız
-sık sık çocukluğu özleyip 'keşke' diyorsanız
-asla eskiden olduğu gibi nedensiz, coşkulu bir mutluluk yoksa içinizde
-sorumluluklarınız büyüdüyse
büyümüşsünüz demektir.

daha da özetle; b.ktan bişeydir büyümek.
yaa, keşke..