bugün
- televole kültürünün dilimize kazandırdığı terimler9
- izmire ilk hizmetin 30 sene sonra ulaşması6
- yok çok sevişmenin hiç zararı yok11
- arkadaşlar ex şirketim aradı4
- küfür etmeyi maharet sanan insan modeli4
- enayimiknatisi3
- gavur izmir den mümin izmir e7
- gece denize kız arkadaşıyla giren eleman4
- iltica ve mel'in birlikte sunduğu radyo programı14
- parcalandim toparlanamiyorum314
- bir gün herkes ak partili olacak11
- ak partinin chp'ye diz çöktürmesi11
- mezut barzani nin yahudi olması18
- dönek3
- 7 ekim 2026 cemil tugay'ın akp'ye katılması9
- huysuz virjin3
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen19
- bursa da kadın katiline sosyal medya ilgisi14
- sözlük yazarlarının seksi kombinleri6
- cesete hakaret13
- yıgaç2
- çocuğa israil diye isim koymak17
- arkadaşlar şifalandım11
- ak parti'nin cemil tugay paylaşımı18
- alttan bir şeyin dokunması2
- kadir mısıroğlunun ingilterede işi neydi5
- ak partiye geçen herkesin mutlu olması2
- güzel kadın görünce bokunu yirim diyen erkek2
- çarşamba günü yapılabilecek şeyler5
- kahvaltıda 32 adet cherry domates yemek4
- linç zamanları sansürsüz küfür için ideal2
- veresiye için kpssden 85 puan isteyen kahveci3
- kadir mısıroğlu fan clup8
- kahveleri gezerek tebliğ yapanlar9
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı17
- anın görüntüsü29
- melih gökçek soruşturması ne oldu5
- çığlık filmindeki çığlık ın kovaladığı kızın adı3
- dindar geçinip zina yapan erkek8
- ceset başlığı niye hala yerinde8
- ak partili ahlakı14
- meet joe black5
- uçankuş2
- togg4
- allah varsa nerede6
- whiskey voice2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet21
- tr de simit satsaydımda ailemin yanında olsaydım5
- okul saldırısı3
- denize girmek2
"Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". iman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir. insan aklı, bilim, teknoloji, insan hakları alanında ulaşılan noktalar, bu yoldaki adımların ürünleridir.
Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken de..."
Bilinen tarihe göre insanoğlu hiç dinsiz kalmamış, dinlerin etkisinden bağımsız yaşayamamıştır. Muhtemelen, düşünebilen ilk insanlar, akıl erdiremedikleri, açıklayamadıkları gök gürültüsü, şimşek, yıldırım vb. doğa olayları karşısında korkuya kapılmışlar ve sığınabileceklerini, kendilerini koruyabileceklerini sandıkları güçler edinmeye başlamışlardır. Böylece ilk inanç grupları, kabile dinleri doğmuş ve ilk çağlardan günümüze insan yaşamının ayrılmaz parçası haline gelmiştir dinler.
Ölüm korkusu ve sonsuz yaşam isteğiile birlikte ise cennet ve alternatif olarak da cehennem inançları doğmuştur.
Dinler zamanla, oluşturduğu yasa ve kurallarıyla bir yönetim biçimi ve yönetilenler üzerinde ise bir baskı rejimihaline dönüşmüştür.
(bkz: ateist düşünce)
Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken de..."
Bilinen tarihe göre insanoğlu hiç dinsiz kalmamış, dinlerin etkisinden bağımsız yaşayamamıştır. Muhtemelen, düşünebilen ilk insanlar, akıl erdiremedikleri, açıklayamadıkları gök gürültüsü, şimşek, yıldırım vb. doğa olayları karşısında korkuya kapılmışlar ve sığınabileceklerini, kendilerini koruyabileceklerini sandıkları güçler edinmeye başlamışlardır. Böylece ilk inanç grupları, kabile dinleri doğmuş ve ilk çağlardan günümüze insan yaşamının ayrılmaz parçası haline gelmiştir dinler.
Ölüm korkusu ve sonsuz yaşam isteğiile birlikte ise cennet ve alternatif olarak da cehennem inançları doğmuştur.
Dinler zamanla, oluşturduğu yasa ve kurallarıyla bir yönetim biçimi ve yönetilenler üzerinde ise bir baskı rejimihaline dönüşmüştür.
(bkz: ateist düşünce)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar