bugün

1 haziran 2013 bursa gezi parkı eylemi

--spoiler--
Bursa ve Adana'da yürüyüş
01.06.2013 - 18:02 Gündem

Taksim direnişinin yansımaları Bursa ve Adana'da da boy veriyor.

Bursa

Kültür Park'ta buluşan binlerce kişi "Her yer Taksim her yer direniş!" “Faşizme karşı omuz omza!”, "Hükümet istifa!", "Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana!" sloganlarıyla Altıparmak Caddesi'ni trafiğe kapatarak Heykel'e yürüdü.

Heykel baştan aşağı dolmuş durumda. 10 bini aşkın kişi sloganlarla Taksim direnişini selamlıyor. Bursa'nın merkezinde hayat durmuş durumda.

Eylemde DiSK, KESK, aralarında BDSP'nin de bulunduğu ilerici ve devrimci kurumlar ile Bursaspor taraftar grubu TEXAS var.

Yürüyüş sürüyor.

20.50: Devrimci ve ilerici kurumlar Heykel'de oturma eylemi başlattı. Bir süre sonra Fomara Meydanı'na yürünecek.

21.00: Fomara yürüyüşü iptal edildi. Taksim direnişi sonlandırılana kadar Heykel'i terketmeme kararı alındı.

21.15: Polis kitleye 21.00'e kadar alanı boşaltma "uyarısı" yaptığı gelen bilgiler arasında. Polis, alanın arka tarafına çevik kuvvet yığınağı yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca alana TOMA'ların getirileceği ifade ediliyor.

23.15: Heykel'de oturma eylemi yapan kitleye faşist taraftar grupları "Burası Taksim değil!" diyerek şişe ve demir çubuklarla saldırdılar. Sivil polislerin organize ettiği saldırının ardından devrimci ve ilerici güçler alandan ayrıldı.

Alanda şu an sadece ulusalcılar ve faşistler var. Ancak hepsinin sarhoş olduğu, etrafa saldırdıkları, Taksim direnişi ile bir ilgilerinin olmadığı görüldü.
--spoiler--

Alanda şuan sadece faşistler varmış. Komünistler evlerine dönmüş.