bugün

hacker

bir eş anlamlısı "amele" dir aslında. sistem açıklarını yakalama ya da şifre çözme hususunda bu işi yapanlar genelde nasıl yaptıklarını, yaptığı şeyin nerden geldiğini ya da kısaca ne yaptığını bilmez. bu bizim türk hackerlarda olur daha çok. onlar için söylüyorum zaten. karşı taraf sana açık vermiş ise dolayısıyla yaptığı işe pek önem vermiyordur hacklemeye çalıştığın adam. senin yaptığın iş de doğal olarak çok ehemmiyetli bir iş olmuyor. kısaca amele işi yapmış oluyorsun. gerçek hacker karşıdaki kullanıcının bir açık vermesini beklemeden işini başarıyla yapan hackerdır.

işin kısası kendinize daha çok faydası dokunacak işler yapın dostlar. bu işlere harcayacağınız vakitle bir web programlama ya da elektronikle ilgili kendinizi geliştirebilirsiniz. ya da çalışıp gayret edip iyi bir yerde iyi bir bilgisayar mühendisi olursun. yarım yamalak programlama dilleri bilmeyle ya da kulaktan duyma toplama bilgilerle egonu şişirirsin ancak. geçelim asıl kısıma.

tabi istisnalar hariç. yapmayın dediğim, ortada çok mühim bir mesele yoksa. kişisel olarak ya da savunma amaçlı vesaire . ama dikkatli olmak gerek karşıdaki kullanıcı belki sizden aşağıda değildir. hele ki bir bilgisayar mühendisiyse senin kim olduğunu anında söyler *