bugün

yaran diyaloglar

kırgız bir arkadaşımın kırgızistan'da yaşadığı olay;

perde1
dolmuşta küçük bir kız çocuğu annesinden sürekli barbie bebek istemekte, ancak anne inatla almayacağını söylemektedir. çocuk bi çok kez ister ama amacına ulaşamaz. hal böyle olunca taktik değiştirir. suratını asıp tehdit yoluna gitmeyi dener. "seni anneanneme söyliceeeem" diye bağırır. bunun üzerine dolmuşta ki herkes daha bi dikkatle dinlemeye başlar. kadın " neyi söylicekmişsin bakiyim" der çünkü çocuğun bildiğini bildiği şeyi anne bilmemektedir. çocuk bombayı patlatır. "babamın pipisini öptüğünü söyliceeeemm!!!" kadın neye uğradığını şaşırır. verebildiği tek tepki incek var olur ki insanlar rahatça gülsünler.

perde 2
inerler. onların indiği yerde bu sefer bi baba ve oğul binerler. çocuk zaten ağlamaklı binmiştir dolmuşa. oturur oturmaz "yaa baba bana action man aaaaaaal" diye bağırır. baba önceki maktülden habersiz "hayır, almıcam" der.

perde 3
şoför dolmuşu kenara çeker ve kahkahaların arasında kalıp nolduğunu anlayamayan baba'ya gülmekten yayılmış ağzıyla *"al be abim!" der. adam sinirleri bozuk bir biçimde dolmuştan iner.

(bkz: çocuktan al haberi)