bugün

turban sosyetesi

finans dünyasına yön verenlere göre herhangi bir ülkenin kitleleri çeşitli sınıfsal değişimler yaşayabilirler. bu adnan menderes döneminde büyük toprak sahiplerinin edindikleri yüksek ve güçlü konumla örneklenebilir. ya da diyelim tansu çiller döneminde doğudaki büyük toprak sahiplerinden hükümet yanında yer alanların yükselmesi* bir örnektir buna.
işte tıpkı bunlar gibi refahyol döneminde de anadolu aslanları kombassanlar, yimpaşlar, yemyeşil sermayedarlar türemiş; milli görüşün kapitalizmle ilişkisinden olma çocuğu akp döneminde de hem memleketin zenginleri palazlanmaya devam etmiş hem de bunlara yenileri eklenmiştir. bu yeni eklenenlerin büyük bir kısmı kobi denilen işletmelerin sahibi olan dini bütün ama paraya olan imanları daha bütün, büsbütün olan vatandaşlarımızdır. albayraklar bu vatandaşlarımız arasında en dini, imanı bütün olanıdır. cüneyt zapsu ve sülalesi hakeza öyledir.
memleketteki bütün ihalelerde* bu güzide vatandaşların ismi geçmekte devletin asgari ücretten vergi olarak kesip sermayeye dağıttığı tonla paradan üç-beş bu kesime düzenli olarak aktarılmaktadır.
e, paran varsa harcaman lazım. solaryuma da gidersin paran oldumuydu, cilt bakımına da, lara otellerine de gidersin, lüks sosyete camilerine de. necmettin erbakan'ın oğlunun versace marka çorapla namaz kılarken objektiflere yakalanması gibi bir durumdur bu.
sen çok yaşa kemal unakıtan!